Galaţi: Andreea Tiron frecventează nu mai puţin de nouă cercuri de la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea sunt literatură, muzică, folclor, franceză, engleză, pian, gimnastică, şah şi informatică.

Andreea a descoperit universul inedit și fascinant al Palatului Copiilor și Elevilor din Galați încă de la vârsta de cinci ani, prin intermediul Irinei, sora ei mai mare.

Din curiozitate, a frecventat toate cele 14 cercuri care funcţionează în cadrul acestei instituţii. În final, fetiţa de doar cinci ani, a ales "doar" nouă cercuri: Cenaclu literar, Muzică uşoară, Ansamblu folcloric, Cultură și civilizație franceză, Cultură și civilizație engleză, Pian, Gimnastică, Şah şi Informatică.

Pasionată de... leadership

Astfel, și-a descoperit și îmbogățit abilitățile de comunicare, de relaționare, de leadership, Andreea având reale aptitudini oratorice.
Cine o întâlneşte prima dată pe Andreea va avea o surpriză plăcută: vorbeşte încontinuu. Găseşte răspuns la orice întrebare, dă impresia că poate discuta despre orice subiect şi analizează lucrurile destul surprinzător de raţional pentru anii ei.

Ca orice copil, Andreea este la vârsta la care descoperă o sumedenie de elemente noi ale vieţii şi asta a ajutat-o să strângă o adevărată colecţie de diplome. Acestea, peste 50, demonstrează interesul fetiţei pentru munca de calitate. Iată pentru exemplificare câteva dintre cele mai reprezentative:

A obţinut premiul întâi la concursul "Campionii francofoniei", sub coordonarea profesoarei Nina Sava. Se mândreşte cu diplome de excelență la diferite concursuri organizate în cadrul cenaclului literar "Mihai Eminescu".

Mai are două premii întâi la Concursul Regional „Porți Deschise Educației"şi la Concursul national de informatică, premiul al doilea la Concursul regional "Having fun with English", dar şi patru premii la Festivalul de teatru francofon "Copiii în lumea inocenței".

"Pasiunea mea cea mai mare este lectura, despre care cred că este calea cea mai simplă de a mă iniția în tainele cunoașterii, dar și o modalitate de a comunica, de a-i înțelege mai bine pe cei din jur", povesteşte Andreea.

Vrea la TV!

Cartea care a marcat-o și a ajutat-o să-și contureze aspirațiile este "Coliba unchiului Tom", de H. B. Stowe, un roman despre care spune că oglindeşte armonios valori şi care îi marchează devenirea ca om: generozitatea, bunătatea, mila, noblețea sufletească, toleranța, iubirea și credința în Dumnezeu.

Visul Andreei este să devină prezentatoare a unor emisiuni pentru copii.

"De ce? Pentru a deschide drum spre puritatea, farmecul și delicatețea vârstei de aur", explică mica "devoratoare" de cercuri de la Palatul Copiilor din Galaţi.

Ce-i place?

Sunt multe lucruri, dar o să aleg doar ce mi se pare extrem de important. Lectura, pentru sunt avidă după informație. Creaţia literară, pentru că din ea îmi trag sensibilitatea. teatrul, pentru că-mi place să mă transpun în diferite ipostaze. Şi muzica, pentru relaxare. În plus, am o mare credinţă în divinitate.

Ce nu-i place?

Nu-i place minciuna. Mă supără copiii bogați care se laudă cu munca altora și care nu recunosc adevărata valoare. În ultimul timp, mai am o fobie: gropile de pe străzi, de care văd că nu se preocupă nimeni.

Întrebări şi răspunsuri

Care dintre cele nouă secţii ale Palatului Copiilor crezi că ţi-ar putea inspira viitorul în plan profesional ?

Cu certitudine, muzica. Şi asta pentru că mă înveseleşte şi pentru că este o activitate foarte plăcută. Aş cânta în fiecare moment dacă aş putea. Chiar am vrut să mă înscriu la Liceul de Artă, dar am renunţat.

Mai ai timp şi pentru plăcerile copilăriei?

Eu mi-am dedicat timpul acestor cercuri de la Palatul Copiilor şi nu mai am deloc timp liber pentru a-l petrece cu prietenii. Sper ca atunci când voi fi mare să am parte de clipe de distracţie tocmai de pe urma beneficiilor pe care le voi avea din aceşti ani petrecuţi la Palatul Copiilor.

Profil:

Născută. 11.04.2001, Galaţi
Studii. elevă la Şcoala 12 Galaţi
Familie. are o soră mai mare

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite