Galaţi: Amenzi uriaşe pentru instituţiile publice care nu colectează selectiv deşeurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile publice riscă amenzi de 10.000 de lei dacă nu vor tria deşeurile înainde a le arunca la gunoi

La sfârşitul lunii iunie, a fost promulgată Legea privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice. Obiectul acestei legi îl constituie instituirea obligativităţii organizării sistemelor de colectare selectivă a deşeurilor în instituţiile în care statul este actionar majoritar.

"Fiecare instituţie publică este obligată să finanţeze din fonduri proprii sistemul de colectare selectivă a deşeurilor provenite din desfăşurarea propriei activităţi, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Nerespectarea prevederilor acesteia atrage după sine amenzi care pot ajunge şi la 10.000 lei", ne-a declarat Carmen Sandu, directorul executiv al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Galaţi.

Deşi lucrările de execuţie la staţia de sortare au fost finalizate, aceasta nu este încă funcţională deoarece lipsesc punctele de colectare selectivă a deşeurilor în oraş. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a afirmat că acestea se vor amenaja după organizarea unei licitaţii.

"Prin memorandumul de finanţare, municipalitatea are obligaţia de a constitui un parteneriat public - privat, care constă în încheierea a două contracte de concesiune, unul dintre acestea pentru colectarea şi transportul deşeurilor şi altul pentru exploatarea depozitului", a spus viceprimarul.

Legea va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite