Cititorii "Adevărul de Seară" fac propuneri pentru noul sediul al Primăriei Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Portul Roşu ar putea fi o locaţie bună pentru sediul Primăriei
Stadionul Portul Roşu ar putea fi o locaţie bună pentru sediul Primăriei

Gălăţenii cred că administraţia trebuie să-şi construiască sediul propriu sau să se mute într-o clădire deja existentă. Primarul Dumitru Nicolae promite că o decizie finală va fi luată la finele lunii noiembrie, după o consultare publică.

Gălăţenii au răspuns cu promptitudine iniţiativei ziarului „Adevărul de Seară" şi au sugerat la rându-le amplasamente pentru noul sediu al Primăriei.

Niciunul dintre cei care ne-au scris nu este de părere că Primăria ar trebui să cumpere actualul sediu din Domnească.

Unii cred că municipalitatea ar trebui să-şi construiască un sediu propriu, iar cei mai mulţi cred că ar trebui să se mute într-o clădire deja existentă, pentru a se face o importantă economie la bugetul local.

Ideile cititorilor

De pildă, Mihai Şerbănescu, în vârstă 65 de ani, propune ca amplasament Stadionul Portul Roşu.

„În ultimii 40 de ani, acest teren n a mai fost folosit niciodată pentru activităţi sportive. Domnul primar ar trebui să-l folosească pentru noua Primărie. Stadioane avem destule şi nefolosite. În felul acesta, va căpăta şi centrul vechi al oraşului o altă înfăţişare. În vecinătate este Grădina Publică, Muzeul de Arte Vizuale, campusul studenţesc. Ar fi frumos, cu statuia lui Cuza în mijlocul unei pieţe mari, ca în marile oraşe europene", spune gălăţeanul.

O altă cititoare, Aneta Badiu, propune ca Primăria să se mute pe strada Tecuci nr.39, în Piaţa Centrală: „În respectiva clădire, care este foarte mare, locuiesc chiriaşi pentru care s-ar putea găsi alte locuinţe. Clădirea aparţine Primăriei".

Alte propuneri de amplasamente sugerate sunt pe Primăverii (în locul fostei Policlinici), în Complexul Francezi sau în locul Arenei de box, neterminate.

În acest moment, există stabilite două locaţii pentru sediul Primăriei: „la Pastilă" (spre Faleză) şi în faţa hotelului Turist, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

Totuşi, cititorii ne-au scris că nu sunt de acord cu propunerile aleşilor locali. „Dacă Primăria va fi construită la Pastilă ,va fi distrus unul dintre puţinele locuri de joacă pentru copii. Dacă se va face în faţa Casei de Cultură, va ieşi o adevărată ţigănie!", spune Mihai Şerbănescu.

Spuneţi-vă părerile

Cititorii care doresc să-şi spună părerea despre cele două locaţii alese de consilierii locali sau să propună alte posibile amplasamente sunt rugaţi să ne scrie pe adresa redacţiei: strada Brăilei nr.169, pe site-ul ziarului nostru: www.adevarul.ro/locale/galati/ sau pe adresa de e-mail pe adresa galati@adevarul.ro

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite