Galaţi: Află cât mai costă biletele de autobuz pentru destinaţiile din judeţ şi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele luni, gălăţeni par să fi renunţat la tren în favoarea microbuzelor, mai ales că SNCFR a renunţat la multe rute considerate neprofitabile, iar biletele de tren s-au tot scumpit.

Citiţi şi:

EXCLUSIV/Marea ţeapă din transportul public local

Tarifele practicate de operatori se apropie de preţul unei călătorii cu maxi-taxi la Galaţi, în special pe rutele foarte scurte.

De pildă, pentru o călătorie de la Galaţi până în satul Costi trebuie să plătiţi 1,5 lei, în timp ce drumul până la Odaia Manolache costă 2,5 lei.

Rutele pe trasee de doar câţiva kilometri au fost introduse în special pentru navetişti, cum este de pildă şi traseul Galaţi-Cişmele (17 km), unde preţul unui bilet ajunge la 3 lei sau Galaţi-Fântânele, călătorie care costă 6 lei.

La polul opus, cele mai îndepărtate destinaţii din judeţ sunt Ciureşti şi Cotoroia, pentru care călătorii trebuie să scoată din buzunar 16 lei. Tarifele practicate pentru traseele interjudeţene sunt în bună măsură identice cu cele judeţene de pe rutele mai lungi.

Cea mai ieftină călătorie este Galaţi-Focşani, care costă 13 lei, în timp ce un drum Galaţi-Vaslui costă 16 lei. Pentru ruta Galaţi-Huşi preţul unui bilet este 22 de lei, iar costul pentru o călătorie pe două dintre cele mai folosite rute (Galaţi-Piatra-Neamţ, Galaţi-Constanţa) este de 35 de lei.

Cea mai scumpă rută (45 lei) este Galaţi-Roman, dar şi distanţa este apreciabilă: 294 de kilometri.

Transportul cu tramvaie şi troleibuze versus transportul cu microbuze

Călătorii spun că transportul cu autobuzul este mai rapid şi mai ieftin. „Mă costă pe jumătate cât dădeam la tren şi ajung şi la timp. Ultima oară când am mers cu trenul, a avut o întârziere de 70 de minute", ne-a declarat Ioana Stanciu (63 de ani).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite