Galaţi: Admiterea 2010 lasă 1.000 de elevi neşcolarizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

112 absolvenţi de gimnaziu care s-au înscris la admiterea la liceu au rămas pe dinafară după repartizarea computerizată de joi. Aceştia au medii care nu le permit accesul la liceele pentru care au optat.

Potrivit informaţiilor oferite de conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi au fost repartizaţi la liceele din Galaţi aproape 5.000 de absolvenţi de gimnaziu.

Legea educaţiei, bat-o vina!

„Din păcate avem o mare problemă: numărul absolvenţilor din acest an este de 6.044, în vreme ce la admitere s-au înscris doar 5.000. Este clar o mare pierdere: aproape 1.000 de copii care vor rămâne neşcolarizaţi. Şi asta pentru că legea educaţiei întârzie să apară", spune inspectorul şcolar adjunct, Onuţ Atanasiu.

95 de elevi din alte judeţe au ajuns la liceele din Galaţi, la admitere şi au plecat către alte licee din ţară 65 d eelevi.

„Este un câştig, pentru că la finanţarea per capita primim ceva mai mulţi bani", mai spune inspectorul Onuţ Atanasiu.

Aşa cum era de aşteptat, cele mai mari note de admitere au fost la Colegiul „Vasile Alecsandri", acolo unde prima medie la profilul matematică-informatică a fost 9,99, iar cea mai mai mică notă a fost 9,44.

În clasamentul celor mai bine cotate licee urmează „Spiru Haret" Tecuci, „Costache Negri" Galaţi şi „Al I. Cuza" Galaţi.

Cea mai mică notă de admitere la liceu a fost la Metalurgic: 4,10. Cu medii foarte mici s-a intrat şi la Colegiul Tehnic Paul Dimo, Liceul CFR sau Grupul Şcolar Industrial de Marină Galaţi, dar şi la Şcolile de arte şi meserii.

Listele cu absolvenţii repartizaţi au fost afişate în unităţile de învăţământ gimnazial din Galaţi, iar până luni vor fi afişate şi la licee.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite