Galaţi: 8.000 de copaci plantaţi lângă mănăstirea Gologanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul demarat astăzi, cu o valoare de 15.000 de euro, este finanţat integral de o asociaţie din Luxemburg, „Casa Naturii", care colaborează de 11 ani cu Centrul de Consultanţă Ecologică din Galaţi.

Iniţiatorii spun că au realizat acest proiect deaorece regiunea de est a României este afectată constant de fenomene meteorologice extreme, fiind vorba de ploi torenţiale şi inundaţii sau temperaturi excesive şi secetă. Iar totul porneşte de la defrişările necontrolate, care au generat aceste schimbări climatice, au condus la alunecări de teren, iar calitatea solului a avut serios de suferit.

Galaţi: Defrişări ilegale în cartierul I. C. Frimu

„Scopul principal al acestui proiect este de a contribui la conservarea biodiversităţii din zona mănăstirii Gologanu, dar vizează şi diminuarea fenomenului de alunecare a terenurilor şi eroziunilor", a declarat Petruţa Moisi, preşedintele Centrului de Consultanţă Ecologică din Galaţi.

Asociaţia din Luxemburg derulează constant campanii de plantare de arbori în diverse ţări din lume, cum ar fi zona din jurul localităţii sârbe Bihalc, distruse în timpul războiului, dar şi regenerări de păduri în India, Etiopia şi Brazilia.

„Am rămas profund impresionaţi de faptul că mănăstirea «Gologanu» a fost reconstruită după ce fusese demolată. Văzând terenurile aride, fără pomi şi cunoscând priceperea şi motivaţia mănăstirii, a fost uşor să luăm hotărârea de a propune o activitate internaţională de plantare în zonă. Vor fi 8.000 de arbori aici", a declarat Raymond Aendekerk, inginer agronom, care coordonează secretariatul general al Asociaţiei de Agricultură Organică din Luxemburg.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite