1.000.000 de copaci, plantaţi doar pe hârtie la Arcelormittal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din proiectul lansat în urmă cu doi ani de şefii combinatului, gălăţenii s-au ales doar cu praful în plămâni

Încercând să spele imaginea de mare poluator a companiei, directorii ArcelorMittal Galaţi au pus în 2008 mâna pe lopeţi şi au anunţat, în faţa camerelor de luat vederi, lansarea proiectului "Platforma Verde" - plantarea unui milion de arbori. Deasemenea, declarau că se vor cheltui 220 milioane de dolari pentru investiţii tehnologice şi cu impact de mediu.

Ca în multe alte cazuri legate de promisiunile administraţiei combinatului, gălăţenii nu s-au ales cu mare lucru. Conform datelor prezentate de Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al combinatului, ar fi fost plantaţi 10% din copacii promişi, pe 20 de hectare din interiorul companiei, cifră care nu poate fi în niciun fel verificată.

"ArcelorMittal Galaţi va relua derularea proiectului privind împădurirea unor zone din incintă", ne-a declarat Dorian Dumitrescu.Acesta susţine că plantările ar putea fi reluate în această primăvară, fără a preciza însă câţi puieţi vor fi sădiţi.

În topul marilor poluatori europeni

Cât priveşte mediul înconjurător, combinatul reuşeşte în continuare să se evidenţieze, dar la modul negativ. Astfel, conform unui raport al Comisiei Europene care viza nivelul emisiilor de carbon, ArcelorMittal Galaţi a ocupat poziţia 28 în topul celor mai mari 30 de poluatori din UE, în 2008.
Atunci, combinatul siderurgic a emis 7,6 milioane de tone echivalent dioxid de carbon, faţă de 9,8 milioane de tone CO2, în 2007.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite