Vezi aici ce program pregătesc autorităţile gălăţene pentru aniversarea lui Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au pregătit un amplu program dedicat aniversării poetului "nepereche". La 161 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu instituţiile de cultură din Galaţi au pregătit un moment festiv chiar la statuia poetului.

După inevitabilele alocuţiuni ale oficialilor gălăţeni, vor urma mai multe momente artistice.

Mai întâi, actorii Teatrului Dramatic "Fani Tardini" Lică Dănilă, Vlad Vasiliu, Gabriel Constantinescu sau Svetlana Friptu, vor recita poezii din opera poetului "nepereche".


Membrii baletului Teatrului Muzical "Nae Leonard" vor prezenta şi ei un moment coregrafic după care va avea loc "O oră de iubie", un recital al elevilor de la Şcoala Postliceală "Carol Davilla".
Momentul festiv "Poeme şi flori la statuia poetului" se va încheia cu câteva mini-spectacole susţinute de elevi din Galaţi.


Pe tot parcursul manifestărilor de sâmbătă dimineaţă, reprezentanţii Centrului Cultural „Dunărea de Jos" vor împărţi participanţilor carţi poştale ilustrate cu „Monumentul lui Mihai Eminescu" din parcul gălăţean cu acelaşi nume. Cartolina a fost lansată în cadrul proiectului „Galaţi, oraşul scrie, oraşul citeşte" la 100 de ani de la inaugurarea monumentului.

Manifestările vor începe la ora 10.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite