Ultima găselniţă a contrabandiştilor. Ţigările sunt mascate în borcane de murături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politistii de frontiera si lucratorii vamali din Punctele de Trecere a Frontierei Oancea si Galati-Rutier au descoperit asupra unor cetateni moldoveni, in bagajele personale sau ascunse in locase special amenajate, aproximativ 900 pachete cu tigari.

Inspectorii vamali au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari, au sanctionat contraventional persoanele in cauza si au indisponibilizat in vederea confiscarii un autoturism, iar politistii de frontiera au anulat un permis de mic trafic.

In data de 31.01.2011, ora 17.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru a intra in tara un cetatean roman, M. Petrica in varsta de 37 ani, care conducea un autoturism „Dacia" inmatriculat in Braila.
La controlul de frontiera, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a efectuat un control amanuntit asupra autoturismului si a descoperit ascunsa si nedeclarata, pe corp si in portbagaj in bagajele personale, respectiv in 4 paini si 5 borcane cu frunze de vita de vie, cantitatea totala de 330 pachete tigari cu timbru R. Moldova, in valoare totala de 1000 lei.
Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda de 5 000 lei, iar inspectorii vamali au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a tigarilor si a autoturismului.


In data de 31.01.2011, ora 09.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Rutier, s-a prezentat pentru a intra in tara o femeie din Republica Moldova, C. Aculina in varsta de 38 ani, care conducea un autoturism „Opel" inmatriculat in Romania.
La controlul de frontiera, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunsa si nedeclarata, sub bancheta din spate a autoturismului, cantitatea de 285 pachete tigari marca "Winston Blue", cu timbru ucrainean.
Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda de 5 000 lei, inspectorii vamali au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a tigarilor in valoare de 1 230 lei, iar politistii de frontiera au solicitat Directiei de Afaceri Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe anularea vizei persoanei in cauza.


In data de 29.01.2011, ora 10.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Rutier, s-a prezentat pentru a intra in tara o femeie din Republica Moldova, I. Ecaterina in varsta de 62 ani, care calatorea ca pasager intr-un microbuz.
La controlul de frontiera, lucratorii vamali si politistii de frontiera au descoperit ascunse si nedeclarate, in bagajele personale, 90 pachete tigari marca "Plugarul".
Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda de 1 500 lei de catre inspectorii vamali, iar politistii de frontiera au anulat permisul de mic trafic al cetatenei din Republica Moldova.


Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Foltesti au oprit pentru control pe D.N. 26, pe raza localitatii Stoicani, un microbuz in care se aflau trei persoane din Republica Moldova.
La controlul efectuat, politistii de frontiera au descoperit ascunse in bagajele personale ale persoanelor in cauza cantitatea de 195 pachete cu tigari, diferite marci, si 11 sticle cu alcool, pentru care acestea nu detineau documente de provenienta.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Oancea au ridicat in vederea confiscarii tigarile si alcoolul in valoare de 800 lei, iar persoanele in cauza au fost sanctionate cu avertisment.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite