Ultima modă a contrabandiştilor-transportă ţigările în cutii de tort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politistii de frontiera si lucratorii vamali din Punctele de Trecere a Frontierei Oancea si Galati-Rutier au descoperit in acest sfarsit de saptamana, in trei cazuri diferite, aproximativ 1500 pachete cu tigari pe care trei cetateni au incercat sa le introduca ilegal in Romania.

Inspectorii vamali au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari si a doua autoturisme si au sanctionat contraventional persoanele in cauza cu amenda in valoare de 5000 lei fiecare.

Astfel, in data de 14.01.2011, ora 03.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru a intra in tara un barbat cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, N. Victor in varsta de 22 ani, care conducea un microbuz marca „Mercedes" inmatriculat in Republica Moldova.
La controlul de frontiera, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a efectuat un control amanuntit asupra microbuzului si au descoperit ascunse in mai multe colete transportate 1 000 pachete cu tigari (20 000 tigarete) diferite marci, care aveau timbru de Republica Moldova.
Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda de 5 000 lei, iar inspectorii vamali au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a tigarilor in valoare de aproximativ 4 300 lei.

In data de 16.01.2011, ora 03.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Rutier, s-a prezentat pentru a intra in tara un barbat in varsta de 65 ani, din Republica Moldova, B. Serghei, care conducea un autoturism marca „VAZ".
La controlul de frontiera, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunsa in locase special amenajate intre bancheta din spate si portbagajul autoturismului cantitatea de 290 pachete cu tigari (5 800 tigarete) marca „Plugarul".
Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda de 5 000 lei, iar inspectorii vamali au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a tigarilor in valoare de aproximativ 600 lei si a autoturismului in valoare de 2 100 lei.

Intr-un alt caz, in data de 16.01.2011, ora 07.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Rutier, s-a prezentat pentru a intra in tara un barbat in varsta de 24 ani, din Republica Moldova, T. Iurie, care conducea un autoturism marca „Volkswagen".
La controlul de frontiera, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunsa in locase special amenajate in pragurile autoturismului cantitatea de 140 pachete cu tigari (2 800 tigarete) marca „MT".
Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda de 5 000 lei, iar inspectorii vamali au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a tigarilor in valoare de aproximativ 600 lei si a autoturismului in valoare de 8 500 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite