UPDATE VIDEO/Escroacele care au înşelat mai mulţi gălăţeni cu peste 500.000 de euro au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatelor Miron Brânduşa, 59 de ani, Pilat Brigitta, 58 de ani, Stănilă Mariana, 56 de ani şi Bîrhală Aneta, 47 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, prev. de a

În fapt, se reţine că inculpatele Miron Brânduşa şi Pilat Brigitta, administratoarele a două agenţii de intermedieri imobiliare din mun. Galaţi, împreună cu inculpatele Stănilă Mariana şi Bîrhală Aneta au indus în eroare un număr de 19 părţi vătămate, cu ocazia intermedierii unui număr de 28 de antecontracte de vânzare cumpărare a unor apartamente.
Astfel, inculpatele identificau persoane având o situaţie materială precară, titulare de contracte de închiriere a unor apartamente proprietatea fondului locativ de stat, cărora le propuneau să valorifice apartamentele respective prin intermediul agenţiilor imobiliare.
Inculpatele contactau persoane interesate să achiziţioneze imobilele, cărora le propuneau preţuri avantajoase pretinzând şi încasând pentru intermediere, avansuri în numerar.
Deşi încasau avansul pentru perfectarea vânzării şi încheiau şi antecontract de vânzare cumpărare, inculpatele ofereau acelaşi imobil spre vânzare şi altor persoane, de la care încasau de asemenea avans în numerar. Ulterior, inculpatele invocau diferite motive pentru a nu perfecta contractul de vânzare cumpărare.
Astfel, cu titlu de exemplu, inculpata Bârhală Aneta a oferit spre vânzare imobilul în care locuieşte către un număr de opt părţi vătămate, de la care a încasat sume de bani drept avans, fără a perfecta contractele de vânzare cumpărare, imobilul fiind şi la acest moment în posesia inculpatei.
În această modalitate, inculpatele au produs un prejudiciu în valoare totală de 1.769.300 lei şi 38.500 euro.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatelor pentru o perioadă de 29 de zile.
Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul B.C.C.O. Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite