Scandal cu brandul României. O asociaţie a inventatorilor gălăţeni se judecă cu Guvernul pentru că a fost exclusă abuziv din concursul de proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia „Job" se luptă de patru ani cu Executivul pentru că a fost exclusă de la concursul de proiecte privind conceperea brandului României şi cere daune de 110.000 de euro.

Proces bizar la Tribunalul Galaţi. De patru ani, o asociaţie se judecă cu Guvernul pentru ceea ce numeşte „un proces formal, care nu a fost judecat niciodată pe fond". Totul a pornit în 2007, când Guvernul Tăriceanu a ales să promoveze imaginea României în Europa printr-un brand.
A fost organizat un concurs de proiecte, iar Asociaţia „Job" a trimis propriul proiect, dar acesta nu a fost selectat.


„Am aflat ulterior din presă că a fost ales un brand prin metoda încredinţării directe, fără să se ia nici măcar în considerare proiectul nostru. Noi am oferit gratuit Guvernului proiectul privind brandul pentru România şi un brand turistic, dar s-a preferat să se aleagă un brand pentru care s-a plătit 110.000 de euro", ne-a declarat Dănuţ Busuioc, preşedintele Asociaţiei „Job".

Zeci de judecători recuzaţi

Pentru că a refuzat să primească gratuit proiectul privind brandul de ţară, Asociaţia „Job" a cerut instanţei să oblige Guvernul la plata unor daune de 110.000 de euro, adică exact suma pe care instituţia a plătit-o pentru a cumpăra brandul.

În replică, reprezentanţii Guvernului au precizat la Tribunalul Galaţi că Asociaţia „Job" a trimis prin fax doar nişte texte şi schiţe pe care nu le putea lua în considerare.
Judecătoria Galaţi a hotărât iniţial că asociaţia nu a dovedit că s-a înscris la licitaţia de proiecte şi i-a respins cererea ca nefondată.
Asociaţia a depus plângeri penale împotriva unora dintre magistraţii care au instrumentat dosarul şi a recuzat alte câteva zeci de judecători, motiv pentru care procesul nu s-a finalizat nici până astăzi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite