Înşelăciune cu prefix interurban. Un escroc din Galaţi a ţepuit o brăileancă prin metoda "SMS-ul câştigător"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţepele prin telefon sunt tot mai frecvente
Ţepele prin telefon sunt tot mai frecvente

Femeia a trimis escrocului 3.100 de lei, prin madat poştal. Acesta i-a promis un "câştig garantat" de 10.000 de euro. Individul a folosit numele real pentru a încasa banii, iar poliţiştii l-au prins foarte uşor.

Chiar dacă Poliţia a transmis numeroase avertismente în legătură cu escrocheriile prin "SMS-ul câştigător", metoda are în continuare succes, după cum o demonstrează plângerile care se adună la Poliţie.

Zilele trecute, femeie de 34 de ani din Brăila a reuşit să plătească 3.100 de lei concreţi pentru un 10.000 de euro vituali. Femeia a primit un SMS prin care era informată că este câştigătoarea a sumei de 10.000 de euro şi a unui telefon mobil. Încrezătoare că a dat norocul peste ea, Virginica Tudor a trimis suma de 3.100 de lei, prin mandat poştal on-line, chipurile ca şi taxă bancară pentru virarea câştigului în cont.

Evident, n-a primit niciun sfanţ, motiv pentru care, luni, femeia s-a adresat Poliţiei, care a descoperit că în spatele "afacerii" se ascunde un individ din Galaţi: Stelian Popa, în vârstă de 33 de ani. Escrocul a fost prin relativ simplu, dat fiind că el a transmis persoanei păgubite un număr de cont pe numele lui real!

"Brăileanca a trimis suma de 1.300 lei prin mandat poştal, după care, conform indicaţiilor primite prin telefon de la acesta, a mai trimis suma de 1.800 de lei, bani ce au fost ridicaţi imediat", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

Lui Stelian Popa i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite