Galaţi: Război declarat maşinilor abandonate pe spaţiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile sunt duse în incinta unde funcţionează padocul Ecosal din Bariera Traian, Foto: Corina Misăilă
Maşinile sunt duse în incinta unde funcţionează padocul Ecosal din Bariera Traian, Foto: Corina Misăilă

Nu avem destule locuri de parcare, dar străzile municipiului sunt pline de rable abandonate. Ele zac fie pe spaţiul verde, fie blochează locurile de parcare. Cei mai mulţi proprietari nu se tem de amenzile pe care le-ar putea plăti, aşa că preferă să-şi lase maşinile să ruginească pe domeniul public. Amenda este de 100 lei.

De la începutul anului 2011, Poliţia Locală în colaborare cu Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Galaţi au început o campanie de ridicare a maşinilor abandonate în oraş, în diferite zone. Cele mai multe astfel de cazuri au fost la intersecţia de la Oţelarilor, în sensul giratoriu de acolo sau la parcarea de la Ultimul Leu, în spate la A-uri din Ţiglina 1.

Unele din aceste maşini nu mai au nici număr de înmatriculare, proprietarii scoţându-l pentru a nu fi depistaţi şi pentru a nu fi amendaţi pentru faptul că au abandonat maşinile sau le-au parcat într-un loc nepermis. În ultima lună au fost ridicate cinci maşini.

 „Noi le găsim, raportăm Primăriei starea lor şi locaţia în care se află şi ei fac cercetări mai departe. Noi ne legăm doar de cele fără proprietar şi fără taxele achitate la zi. Dacă s-a plătit impozitul pentru o astfel de maşină, dăm o somaţie proprietarului s-o ridice din acel loc. Găsim maşini lăsate peste tot, pe străduţele din cartiere, pe spaţii verzi”, a spus Domniţa Nedelcu, şef Dispecerat Poliţia Locală.

Amenda pe care o poate primi proprietarul unei maşini abandonate pe spaţiul public este de 100 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite