Galaţi: Primele probe ale Bac-ului 2011-cele de „competenţe”- încep mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii intră în febra Bacalaureatului , foto: Bogdan Nistor
Liceenii intră în febra Bacalaureatului , foto: Bogdan Nistor

 Cei 5.785 de absolvenţi care s-au înscris la Bacalaureat intră de mâine în emoţiile examenelor. Între 6 şi 8 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. O săptămână mai târziu, între 13 şi 17 iunie elevii de liceu vor fi testaţi pentru a vedea cât de „prieteni” sunt cu calculatorul (evaluarea competenţelor digitale), iar între 20 - 23 iunie are loc evaluarea competenţel

Pe 27 iunie încep probele scrise. Pe 27 iunie aspiranţii la diploma de absolvire au de susţinut testul la Limba şi literatura română, pe 29 iunie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie este proba la alegere a profilului şi a specializării. 

Comisiile de corectare au la dispoziţie două zile pentru pune notele, acestea urmând să fie afişate pe 3 iulie. ventualele contestaţii se pot depune pe 4 iulie, numai între orele 08.00-12.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 8 iulie.

Sesiunea august-septembrie va începe încă din iulie cu înscrierea candidaţilor şi se va termina pe 7 septembrie cu afişarea rezultatelor finale.

Dacă anul şcolar trecut, liceenii din anii terminali începeau bacalaureatul încă de dinainte de Revelion şi-l terminau pe la jumătatea lunii iulie, anul acesta „examenul maturităţii” se va întinde doar pe perioada 23 mai - 8 iulie.


Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite