Buget mai mic în 2011/Primăria Galaţi se îndatorează la bănci de 20 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, municipalitatea va contracta un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru a continua lucrările de infrastructură la Parcul Industrial şi pe diferite străzi din oraş.

Suma care ar urma sa fie contractată este de 20 milioane de euro.

Buget mai mic decât în 2011

Primarul Dumitru Nicolae spune că este nevoit să contracteze un credit deoarece bugetul de venituri şi cheltuieli a municipalităţii pe 2011 este mai mic cu aproximativ 53 milioane lei faţă de 2010.

"Venitul propriu pe 2011 este de 374 milioane lei, faţă de 427 milioane lei cât a fost realizat pe 2010, din 444 milioane cât a fost programat. Sigur că bugetul e nesatisfăcător. Ştiam de două-trei luni acest lucru, drept pentru care, ca şi anul trecut, încercăm să mai atragem fonduri din alte părţi. Mai avem de primit pe programul ISPA-canalizare în jur de 6-7 milioane euro, dar mai avem şi 114 milioane lei în curs de contractare, dintre care la Programul Operaţional Regional 105,8 milioane, 7,7 milioane lei pe Programul Operaţional Trilateral România-Ucraina-Republica Moldova, iar pe cooperare transnaţională Sud-Sud-Est, 580.000 lei", a spus primarul Nicolae.

Tot pentru suplimentarea de fonduri, Primăria intenţionează să contracteze un credit de 20 milioane euro pentru finanţarea unor lucrări edilitare.

Cele 20 de milioane de lei vor fi distribuite astfel: patru milioane lei vor fi folosite pentru asfaltarea a zece străzi din cartierul Traian Nord, patru milioane lei pentru modernizare străzii Rizer, trei milioane lei pentru strada Democraţiei, opt milioane lei pentru asfaltarea străzilor din Valea Oraşului şi 14 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de infrastructură la Parcul Industrial.

„La parc trebuie să terminăm utilităţile. Vom face drumul, instalaţiile electrice şi canalizarea. Este criză şi este nevoie de locuri de muncă", a spus primarul.


Locuinţe noi

De la bugetul local vor fi alocatei în acest an şi două milioane de lei pentru reparaţia canalizărilor de la Sala Sportului. De asemenea, în primul trimestru al anului, municipalitatea va finaliza 104 apartamente ANL din Cartierul "Cantemir" şi 84 de locuinţe sociale din blocul A4 de pe strada Traian.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite