Arhitectul şef al Primăriei Galaţi a fost condamnat la patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sală de judecată. Foto: Arhivă
Sală de judecată. Foto: Arhivă

Ion Banaş este acuzat de fapte de corupţie. El a fost reţinut ca urmare a unui flagrant, fiind prins cu 5.800 de lei pe care-i primise de la denunţător ca să-l ajute să intre în legalitate cu un balcon pe care deja îl construise. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Magistraţii tribunalului Galaţi l-au condamnat peIon Banaş, fostului arhitect şef al Primăriei Galaţi, la patru ani şi şase luni de închisoare, el fiind obligat de instanţă să le achite denunţătorilor aproximativ 7.000 de euro.

Luminiţa Micuţă, celalată inculpată din dosar a primit o pedeapsă de un an cu suspendare.

Banaş şi Micuţă au fost trimişi în judecată într-un caz instrumentat de procurorii  Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Fostul arhitect şef de la Primăria Galaţi a fost reţinut ca urmare a unui flagrant, fiind prins cu 5.800 de lei pe care-i primise de la denunţător ca să-l ajute să intre în legalitate cu un balcon pe care deja îl construise.

Pe parcursul anchetei au mai fost găsiţi alte trei persoane care au spus că au dat bani după ce-l contractaseră pe Banaş pentru ca acesta să le facă dosare pentru ridicarea unor construcţii. În instanţă, fostul arhitect şef a recunoscut faptele aşa cum sunt prezentate în actele de acuzare.

Luminiţa Micuţă  a fost acuzată de favorizarea infractorului, pentru că ar fi încercat să-l influenţeze pe denunţător, telefonic, ca acesta să renunţe la acuzaţiile contra lui Banaş. Femeia nu a recunoscut nimic, ea spunând că doar şi-a exprimat nişte opinii şi că nu l-a sunat pe martor, ci acesta a apelat-o.

Prin decizia Tribunalului s-a păstrat sechestrul pe casa de vacanţă de la Lepşa a lui Banaş, acesta fiind obligat să achite cheltuieli judiciare de 5.500 de lei.

Decizia nu este definitivă, părţile având posibilitatea să o atace la Curtea de Apel.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite