Galaţi/Pentru că au plătit luni întregi salariile majorate conform legii 221/2008, şcolile din Lieşti au intrat în război cu Inspectoratul Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitrel Stan, liderul de sindicat, hotărât să se bată bână la capăt. Foto: Bogdan Nistor
Dumitrel Stan, liderul de sindicat, hotărât să se bată bână la capăt. Foto: Bogdan Nistor

Pentru că n-au respectat ordinele şi le-au dat salarii nediminuate profesorilor,unităţile de învăţământ din Lieşti n-au primit avizul ISJ pentru statele de funcţiuni

Centrul financiar şcolar din Lieşti este singurul din tot judeţul Galaţi care a plătit lefurile angajaţilor din cele patru unităţi de învăţământ, în baza Legii 221/2008, la baza calculului salariului stând hotărâri judecătoreşti definitive, pronunţate la sfârşitul anului 2009.

Altfel spus, dascălii de la Lieşti au luat salarii mai mari cu 37% faţă de cele pe care le aveau în momentul pronunţării instanţelor.

„Primarul cumunei a precizat că are bani şi poate să ne plătească salariile în baza Legii 221. În aceste condiţii, noi am fost încadraţi pe această lege din ianuarie 2009 şi până la sfârşitul acestui an", spune Dumitrel Stan, unul dintre profesorii din Lieşti.

„Excepţia" nu le-a picat chiar bine celor de la Inspectoratul Şcolar Galaţi, care au refuzat să le vizeze şcolilor din Lieşti statele de funcţii de execuţie şi statele de funcţii de conducere pentru anul viitor, pe motiv că acestea nu sunt stabilite conform prevederilor legale în vigoare.

„Acolo nu se respectă Legea 330/2009 şi nu voi accepta niciodată aceste state de funcţii, până când nu se intră în legalitate", spune inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă.

Cazul de la Lieşti a ajuns şi la urechile reprezentanţilor Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, care vor să rezolve problema.

„Din punctul meu de vedere, hotărârile judecătoreşti de la Lieşti arată că şcoala este obligată să-i încadreze pe salariaţi în prevederile Legii 221/2008", spune vicepreşedintele sindicatului, Lidia Antoniu, care este convinsă că reprezentanţii ISJ vor să aplice prevederile Legii 330/2009 şi să îngheţe salariile fără majorările prevăzute de Legea 221/2008.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite