Se vinde Oţelul? Miliardarul Dan Grigore Adamescu ar putea cumpăra până la vară echipa de la malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Grigore Adamescu
Dan Grigore Adamescu

Începând cu 2012, campioana Oţelul Galaţi ar putea avea un nou patron, în persoana omului de afaceri Dan Grigore Adamescu (63 ani), poreclit „miliardarul fără chip". Surse din ArcelorMittal ne-au confirmat faptul că s-au purtat o serie de discuţii pe această temă, însă conducerea clubului Oţelul a infirmat existenţa unor negocieri.

Afacerea s-ar putea lega uşor, având în vedere că patronul ArcelorMittal a anunţat că nu va mai da bani pentru echipă. Termenii financiari ai tranzacţiei nu sunt cunoscuţi deocamdată, dar nu este exclus ca indienii de la Arcelor Mittal să cedeze clubul gratis. În ultimii ani, Oţelul a primit din partea combinatului o sponsorizare între 2.5 şi 3 milioane de euro.

În acelaşi timp însă, conducerea clubului Oţelul neagă categoric existenţa oricăror negocieri privind vânzarea clubului.

Cine este Adamescu:
- Ocupa locul 4 în topul Forbes 500 Miliardari 2011, având o avere estimată la 950 de milioane de euro.
- Are afaceri in construcţii, energie, imobiliare, media, asigurări, industria hotelieră, etc.
- În 1978 a fugit din România comunistă în Germania Federală.
- Printre cele mai cunoscute companii pe care le deţine sunt:Unirea Shopping Center, Astra Asigurari şi Flamingo. El mai deţine acţiuni la hotelurile Pullman, Intercontinental şi Rex.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite