Oţelul Galaţi şi-a respectat blazonul de campioană: a învins Rapidul cu 2-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Giurgiu (stânga), în duel cu Daniel Pancu
Gabriel Giurgiu (stânga), în duel cu Daniel Pancu

Meciul a fost unul alert şi pe alocuri dur. Rapidiştii au atacat mai mult, dar au ratat exasperant pentru fanii lor. În schimb, gălăţenii au fost foarte precişi la finalizare, marcând prin Antal şi Iorga.

Rapidiştii puteau trece la Galaţi peste CFR Cluj în clasament şi chiar puteau spera la fotoliul de lider. Pentru asta era însă nevoie de o victorie, care n-a venit. N-a venit nici măcar un egal, pentru că trupa lui Răzvan Lucescu a demonstrat că în deplasare, pe absolut orice stadion, are probleme mari. După 0-3 la Pandurii, Oţelul, o altă echipă cu pretenţii din provincie, s-a distrat cu Pancu şi compania.

Răzvan Lucescu: „Doar vina noastră"

Giuleştenii au avut şi ei ocaziile lor, dar le-au lipsit norocul, atenţia sau inspiraţia de a le transforma în gol. Iar Oţelul a profitat prin Antal şi Iorga de ce a avut, şi Dorinel Munteanu a fost cel care a râs la final. Din visul unei ierni pe locul unu, Rapid trece acum printr-un coşmar. Şi mai au un meci la fel de greu până la Crăciun, la Vaslui, unde n-au bătut nici Lazio sau Sporting în acest an.

Antrenorul Rapidului, Răzvan Lucescu, a justificat al doilea eşec consecutiv în deplasare, după cel de Tîrgu-Jiu: "Am pierdut un meci pe care nu trebuia să îl pierdem, e numai vina noastră. Am primit al doilea gol pe fondul nostru de dominare. Am fost foarte neatenţi în faţa porţii. Au contat şi absenţele".

Tehnicianul a mai afirmat că şi-ar dori să se joace şi prima etapă din retur, aşa cum era programat iniţial. Giuleştenii ar urma să joace la Vaslui. „Timpul arată foarte bine şi se poate juca fotbal cu Vaslui. Nu noi luăm decizia de a amâna campionatul", a spus juniorul.

Dorinel munteanu n-a renunţat la titlu

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, crede că echipa sa încă mai are şanse la titlu. "Sper să revenim acolo unde ne este locul, adică în poziţiile fruntaşe. N-am cedat niciodată în lupta pentru campionat. Diferenţa de puncte e foarte mare, dar se pot întâmpla foarte multe până la finalul returului", a spus Munti. El aşteaptă întăriri serioase în pauza de iarnă. "Sunt 5-6 jucători cu care trebuie să întărim echipa", a spus Dorinel.

Oţelul Galaţi 2
Grahovac - Rîpă, Ljubinkovici, Perendjia, Sălăgeanu - Giurgiu, Filip (Paraschiv 81), Neagu - Antal, Iorga (Viglianti 90)- Pena (Punosevac 90+4).
Antrenor: Dorinel Munteanu
Rapid 0
Coman - Creţu (Rui Duarte 32), M. Antonio, Burcă, Bozovici - Grigorie, N. Grigore, Teixeira (Sburlea 72)- Roman (Surdu 40), Pancu, Deac.
Antrenor: Răzvan Lucescu

Goluri: Antal 28, Iorga 64
Stadion „Oţelul": 10.000
Arbitru: Alexandru Deaconu

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite