Gălăţeanul Ionuţ Neagu a debutat la Naţională, marţi seară, în victoria contra Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Neagu (albastru) s-a călit în duelurile cu Wayne Rooney din Liga Campionilor
Ionuţ Neagu (albastru) s-a călit în duelurile cu Wayne Rooney din Liga Campionilor

Până în urmă cu câteva luni, fotbalistul Oţelului Galaţi venea cu microbuzul la antrenamentele formaţiei sale de club. El a fost, marţi seară, titular contra Greciei în prima reprezentativă. A fîcut un meci foarte bun, în ciuda faptului că are doar 22 de ani şi este la prima experienţă la Naţională!

Selecţionerul Victor Piţurcă e decis să-l titularizeze, contra Greciei, pe mijlocaşul gălăţean Ionuţ Neagu, aflat pentru prima oară în lotul naţionalei României. Iar Ionuş nu a dezamăgit, făcând un meci foarte bun la mijlocul terenului!

CASETA MECIULUI

ROMÂNIA-GRECIA: 3-1

România: Bălgrădean - Papp, Găman (Chiricheş 62), Goian, Şt. Radu - Torje, I. Neagu, Pintilii (C. Lazăr 46), Tănase (Chipciu 66) - B. Stancu (Cociş 76) , Mazilu (M. Niculae 46). Selecţioner: Victor Piţurcă

Grecia: Kapino - Maniatis, Papastathopoulos (Papadopoulos 46), Malezas, Giannoulis - Makos (Fotakis 46), Tziolis (Salpingidis 78) - Karagounis - Kone (Theodoridis 64), Liberopoulos (Mitroglou 46), Charisteas (Samaras 46). Selecţioner: Fernando Santos

Goluri: Torje 17, Tănase 61, Chipciu / Karagounis 34

Stadion "Cashpoint" (Altach, Austria): 1.000

Arbitru: Tomas Gangl (Austria)

Cine este Ionuţ Neagu?

Născut la 26 octombrie 1989, Neagu a debutat în tricoul Oţelului în mai 2009, iar de atunci a adunat 63 de partide şi un gol în Liga I. Originar din comuna Smârdan, localitate aflată la 10 kilometri de Galaţi, Neagu a început să joace fotbal în urmă cu 12 ani şi este un produs 100% al campioanei en-titre a României. Din copilărie şi până de curând, a făcut zilnic naveta pe ruta Smârdan - Galaţi şi retur, cu mijloacele de transport în comun.

Se pricepe şi la mulsul vacilor

„Nu le am cu muncile câmpului, eu am fost răsfăţatul casei. Am făcut doar fotbal şi şcoală, dar asta nu înseamnă că nu mă descurc şi la mulsul vacilor. Multă vreme n-am câştigat cine ştie ce bani, aşa că sprijinul financiar venit din partea familiei mi-a fost vital. Altfel, aş fi fost nevoit să mă las de fotbal", a povestit Neagu. Neculai, tatăl fotbalistului, lucrează la combinatul Arcelor Mittal şi a jucat şi el fotbal în tinereţe, dar n-a depăşit niciodată nivelul judeţean.   După ce a câştigat campionatul cu Oţelul, în vara acestui an, tânărul de 22 de ani s-a hotărât să facă o schimbare în viaţa sa, aşa că s-a mutat cu chirie în Galaţi şi a dat examenul pentru obţinerea carnetului de conducere.

Câştigă 3.000 de euro pe sezon

Din salariul de 3.000 de euro pe lună, oferit de gălăţeni, el şi-a achiziţionat şi o maşină marca Volvo, la mâna a doua. Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, consideră că Neagu poate fi succesorul său la prima reprezentativă.  „Ionuţ Neagu ar putea fi următorul Dorinel Munteanu, este un copil foarte talentat. Are tot viitorul în faţa sa", a afirmat cel care a îmbrăcat de 134 de ori tricoul naţionalei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite