Galaţi: Nu se ştie când vor ajunge vaccinurile împotriva gripei porcine şi la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Nu se ştie când vor ajunge vaccinurile împotriva gripei porcine şi la Galaţi
Galaţi: Nu se ştie când vor ajunge vaccinurile împotriva gripei porcine şi la Galaţi

Cele două forme de gripă a căror ameninţare este redutabilă nu   nu ţin cont nici de criza economică şi nici de cea guvernamentală

La exact o lună de când ar fi trebuit să demareze prima fază a vaccinării  populaţiei, la Galaţi nu a ajuns nicio doză de vaccin gratuit împotriva gripei sezoniere, iar despre cel pentru combaterea gripei porcine, nici nu poate fi vorba deocamdată.

 Mai mult, dozele promise de Minister, pentru gripa sezonieră vor sosi de-abia la jumătatea lunii viitoare, dar nici acelea nu sunt suficiente pentru a acoperi necesarul pentru imunizarea populaţiei la risc.

Dr. Costinela Georgescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a declarat:

 „S-au demarat procedurile de achiziţionare a dozelor de vaccin antigripal, însă vor veni numai jumătate din cele 105.000 pe care le-am cerut. Deocamdată, Ministerul caută fonduri pentru a achiziţiona şi restul de doze ”. 

Despre vaccinarea împotriva noului virus gripal AH1N1, deocamdată la Galaţi nu se ştie absolut nimic, aşteptându-se instrucţiuni de la Ministerul Sănătăţii. Categoria de populaţie care ar avea nevoie neîntârziată de imunizare împotriva H1N1 sunt elevii.

Inspectorul şcolar general, Doru Resmeriţă spune  că şcolarii nu vor fi vaccinaţi din cauza  faptului că nici măcar medicii nu au habar cu ce se confruntă:

 „Până vor veni dozele de vacin, nu putem decât să ne rugăm să nu se îmbolnăvească niciun copil. Oricum au fost decalate datele de vaccinare, lucru care nu este normal”.


Cel mai devreme, vaccinurile pentru gripa sezonieră vor ajunge la Galaţi între 18 şi 20 noiembrie, în condiţiile în care vacinarea pentru această tulpină de gripă ar fi trebuit să înceapă încă de la 1 octombrie.

 În această perioadă, conform centralizărilor făcute de DSP, în judeţ sunt aproximativ 2.000 de cazuri de viroze respiratorii, iar aproximativ 60 de persoane sunt internate în spital cu acest diagnostic. 

În aceste zile, la Galaţi, au apărut două noi suspiciuni de gripă nouă. Este vorba de doi bolnavi, un bărbat şi o femeie, cu vârste de 21 şi 23 de ani, care s-au întors din Ungaria.

„Probele biologice au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar în cursul acestei seri vom afla dacă este vorba într-adevăr de virusul gripal AH1N1”, a declarat dr. Mihaela Debita, directorul adjunct al DSP Galaţi.
 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite