Negocierile contractului colectiv de muncă de la ArcelorMittal Galaţi au eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arcelor Mittal Galaţi
Arcelor Mittal Galaţi

Negocierile contractului colectiv de muncă pe anul 2011 de la ArcelorMittal Galaţi au eşuat, după ce marţi seară sindicatele şi patronatul nu au ajuns la un acord în ceea ce priveşte majorarea salariilor siderurgiştilor gălăţeni

Solicitarea finală a sindicaliştilor prezenţi la negocieri a fost o creştere salarială de 15 procente pentru angajaţi, în vreme ce administraţia combinatului siderurgic a răspuns că o creştere mai mare de şapte la sută din salariu nu se poate acorda, acestei creşteri urmând să i se adauge bonusuri şi pachete sociale care ar duce, teoretic, la o majorare a veniturilor salariaţilor cu circa zece procente.

Liderul FSS Metarom - federaţia la care sunt afiliate sindicatele de la ArcelorMittal Galaţi care au participat la negocieri, a declarat că, în aceste condiţii, sindicatele au trimis o notificare administraţiei ArcelorMittal Galaţi în care este anunţat faptul că există premisele declanşării unui conflict de interese, notificare la care cei din conducerea companiei trebuie să răspundă în termen de două zile.


"În funcţie de răspunsul celor din conducere, sindicatele intenţionează să înregistreze conflictul de interese la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi. Teoretic vorbind, ar trebui să urmeze o încercare de mediere a conflictului. În situaţia în care şi aceasta va eşua, atunci se poate ajunge la declanşarea grevei generale pe platforma siderurgică de la Galaţi. Din acest punct de vedere, sindicatele au tot sprijinul nostru, al federaţiei", a declarat Mircea Scântei, liderul FSS Metarom.


Reprezentanţii conducerii ArcelorMittal Galaţi nu au transmis încă un punct de vedere oficial în legătură cu acest subiect.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite