EXCLUSIV/Miliardarul Andrei Lişinschi, prezent în top 500 Forbes va fi executat silit de o bancă pentru 12 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Unicredit Ţiriac a demarat procedurile de recuperare a creditului prin vânzarea bunurilor aparţinând omului de afaceri. Andrei Lişinschi a contestat în justiţie executarea silită pe vila sa din bulevardul Marea Unire din Galaţi şi un teren de 1.400 de metri pătraţi.

Situaţie dificilă pentru omul de afaceri gălăţean Andrei Lişinshi, proprietar al firmelor Profiland şi Intfor.

Unicredit Ţiriac Bank a declanşat procedurile de executare asupra bunurilor miliardarului întrucât acesta nu a rambursat două credite, care totalizează 12 milioane de euro.

Bunuri scoase la licitaţie

Executorul bancar Ionuţ Sandu a emis pe 31.01.2011 o somaţie de plată pentru suma de 7.879.919 lei, reprezintând un credit luat de omul de afaceri, pentru care a garantat cu mai multe bilete la ordin eliberate de SC Profiland SRL.

În cazul în care datoria nu ar fi plătită, Unicredit Ţiriac Bank a ameninţat că va scoate la vânzare vila lui Andrei Lişinschi situată pe bulevardul Marea Unire din Galaţi.


Tot pe 31.01.2011 este emisă o a doua somaţie de plată pentru nu mai puţin de 7.962.458 de euro, pentru recuperarea cărora executorul bancar Ionuţ Sandu intenţionează să scoată la licitaţie un teren de aproape 1.400 de metri pătraţi aparţinând omului de afaceri.

Contactat de noi, Andrei Lişinschi a refuzat să facă vreo declaraţie.

"Nu am nimic de comentat legat de acest aspect" a precizat omul de afaceri.

În încercarea de a împiedica executarea silită, Andrei Lişinschi a formulat două contestaţii la executare, la Judecătoria Galaţi, ambele având termen în luna mai 2011.

image

Miliardarul se foloseşte de o procedură relativ nouă prin care încearcă să evite executarea silită, dar şi declanşarea procedurilor de insolvenţă la firmele sale.

Tribunalul Galaţi a decis, prin sentinţa 93 din 03.02.2011, introducerea concordatului preventiv în cazul firmei Profiland, de unde au plecat biletele la ordin prin care a fost garantată achitarea celor două credite de la Unicredit Ţiriac Bank. Concordatul preventiv este o soluţie de protecţie pe care administratorul unei firme o poate cere pentru a evita deschiderea procedurii de insolvenţă de către creditori.

Procedura permite suspendarea executării silite, datoriile pe care societatea comercială le are nu mai cresc prin adaugarea de penalităţi şi majorări de întârziere, iar avantajul pentru aceasta este că poate derula în continuare contractele încheiate.

De menţionat este că Andrei Lişinschi îşi poate conduce în continuare afacerea şi are posibilitatea să beneficieze de asistenţă specializată pentru redresarea firmei. Pe de alta parte, omul de afaceri ar păstra controlul asupra afacerii sale si poate beneficia de ajutor specializat pentru restructurarea companiei.
Judecătoria Galaţi va decide însă dacă executarea silită va fi continuată sau nu la Profiland pentru recuperarea celor 12 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite