Noul Mers al trenurilor va schimba şi denumirile acestora. Nu vom mai călători cu „personalul, acceleratul sau rapidul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vagoanele şi locomotivele rămân cele vechi, la fel ca şi liniile de cale ferată, pentru care demult nu mai sunt bani ca să fie întreţinute corespunzătoar. Aşadar, „va fi aceeaşi mărie, cu altă pălărie", dar cu alte preţuri la bilete. Mai mari, evident!

Noul mers al trenurilor va intra în vigoare de pe 11 decembrie, dată de la care se renunţă la denumirile de tren accelerat, personal şi rapid.
Trenurile de persoane vor fi structurate si tarifate în funcţie de serviciile oferite, în trei categorii astfel: Intercity (IC), InterRegio (IR), Regio (R).

Având în vedere implicaţiile trecerii la aceste trei ranguri de tren din punct de vedere al bazelor de date şi al aplicaţiilor de vânzare a biletelor, Compania CFR Călători anunță că până la data de 8 decembrie inclusiv, călătorii pot cumpăra bilete doar pentru trenurile care circulă până la data de 9 decembrie, inclusiv.

Bilete la trenurile care circulă pe 10 decembrie vor fi disponibile la vânzare începând cu data de 2 decembrie.


Dacă trebuie să călătoriți după 11 decembrie, atunci trebuie să vă luați bilet ţinând cont de noul mers al trenurilor. La ghişeele de emitere din staţii, la agenţiile de voiaj şi la aparatele automate de vânzare amplasate în gări, acestea pot fi cumpărate astfel: pe 9 decembrie - numai pentru trenurile cu plecare pe 11
 şi pe pe 10 decembrie - doar pentru trenurile cu plecare pe 11 și 12 decembrie.

Biletele emise în zilele de 9 şi 10 decembrie pentru toate trenurile din noul Plan de Mers, vor fi tarifate prin asimilare la rangurile actuale: trenurile Interregio vor fi tarifate ca trenuri accelerate, iar treurile Regio vor fi tarifate ca trenuri personale.

CFR Călători mai informează că serviciul vânzare online nu va funcţiona în zilele de 9 şi 10 decembrie 2011. Din data de 11 decembrie 2011 se va reveni la funcţionarea normală a tuturor sistemelor electronice de emitere de bilete, ceea ce înseamnă că veţi putea cumpăra biletele de tren şi cu 30 de zile înainte de călătorie.

Pe gălăţeni nu denumirea îi interesează, ci condiţiile de călătorie.

Relu Panait, un gălăţean care tocmai îşi cumpărase bilet pentru acceleratul de la ora 9.10 şi urma să călătorească până la Bucureşti ne-a declarat, pe unul dintre peroanele Gării CFR, că nu crede că „botezul" trenurilor va avea vreun avantaj.

„Cu ce mă încălzeşte pe mine, care dau 50 de lei pentru un bilet la clasa a II a pentru a merge cinci ore până la Bucureşti, într-un tren murdar. Sunt vagoane care n-au nici uşa la veceu aşa că pot să-l boteze şi Orient Express. Necazul e că deşi rămân aceleaşi condiţii, biletele sunt tot mai scumpe!"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite