Miliardarul Cornel Magalea a primit interdicție de a părăsi localitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Mangalea
Cornel Mangalea

Judecătorii au stabilit că ancheta penală privind o evaziune fiscală de 1,2 milioane de lei necesită prezența omului de afaceri, zi de zi, în Galați. Interdicția este valabilă până la 1 decembrie

Mangalea este acuzat de evaziune fiscală și stopaj la sursă. Din actul de începere a urmăririi penalei reiese că Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Galaţi a sesizat că firma SC Metal Grup Industrie SRL  - care aparține omului de afaceri -  deşi le-a oprit banii angajaţilor, însă nu i-a virat la bugetul statului pentru fondul de asigurări sociale, de sănătate, şomaj, etc,. Suma reclamată este de 697.923 de lei.

Pe 9 noiembrie 2010, tot AFP Galaţi trimite către poliţie o adresă prin care arată că persoane din conducerea Clubului Sportiv Universitar (CSU) Metal Galaţi nu au virat la buget suma de 23.665 lei, deşi aceasta a fost oprită de la salariaţi.

Pe 5 octombrie 2011, AFP Galaţi a făcut o altă adresă către Inspectoratul Judeţean de Poliţie prin care arată că cei din conducerea CSU Metal nu au virat către buget 381.476 de lei, reprezentând contribuţiile pe veniturile din jocuri, prime, etc., aferente lunii iulie 2005.

La acestea se mai adaugă și alte sume, din o serie de tranzacții pe care procurorii le suspectează ca fiinf ilegale, totalul sumei aflate în discuție fiind de circa 1,2 milioane de lei.

Dosarul se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, care i-a impus lui Cornel Mangalea obligaţia de a nu pleca din Galaţi până pe 1 decembrie. Mangalea a încercat să scape de interdicţie, adresându-se Judecătoriei, pe 9 noiembrie. El a precizat că doreşte libertatea de a se mişca prin ţară, pentru că afacerile lui necesită acest lucru, însă judecătorii i-au respins solicitarea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite