Mâine are loc marea bătălie pentru şefia Direcţiei de Sănătate Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei candidaţi care concurează pentru funcţia supremă în Sănătatea gălăţeană sunt fostul director al DSP, Valentin Boldea, fostul director al Spitalului de Urgenţă, Marin Crăciun şi stomatologul Carol Reveş.

După aproape şase luni de zile în care la şefia Direcţiei de Sănătate Publică nu a mai fost nimeni, postul este pe cale să se ocupe. La examenul care va avea loc maine, 19 ianuarie, s-au înscris trei candidaţi.


Circ la examen
Precedentele concursuri pentru ocuparea postului de director a două dintre cele mai importante instituţii medicale gălăţene, Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul de Urgenţă au fost marcate de circ.

În luna octombrie, Valentin Boldea a fost declarat respins la interviul final al concursului în urma unui telefon primit de către membrii comisiei de la un parlamentar influent.

Imediat după ce a fost eliberat din fucţia de director, în luna august, fostul şef al DJSP avea susţinerea totală a partidului aflat la guvernare, iar în ultimul moment înţelegerea a căzut. Astfel, Valentin Boldea a fost înlăturat pe uşa din dos.


Acelaşi circ a avut loc şi la concursul pentru ocuparea postului de director al Spitalului de Urgenţă, din luna noiembrie. Fostul director, dr. Marin Crăciun a renunţat la luptă chiar în timpul examenului.

Motivul invocat a fost acela că membrii comisiei de examninare, în speţă preşedintele comisiei, dr. Aurel Nechita, va lua o decizie strict subiectivă. Conflictul dintre cei doi datează de pe vremea în care doctorul Marin Crăciun a fost înlăturat de la şefia Serviciului Judeţean de Ambulanţă.


Aceste două persoane plus medicul stomatolog Carol Reveş s-au înscris de data acesta în lupta pentru conducerea Direcţiei de Sănătate. Acesta din urmă a mai avut o tentativă de a obţine şefia DSP, tot pe baza susţinerii politice însă, surprinzător, nu s-a mai prezentat la examen.


În timp ce Valentin Boldea a recunoscut imediat că va candida, ceilalţi doi evită să dea prea multe detalii. Ba mai mult, Marin Crăciun, spune că doar a cochetat cu această idee.


„Este o funcţie prea importantă, plătită cu mult prea puţini bani. M-am gândit că e timpul să îi las pe cei mai tineri să facă treabă", spune dr. Marin Crăciun.

În schimb, dr. Carol Reveş rămâne la ideea cu care a pornit la drum de prima dată: „Voi încerca să aduc cât mai mulţi bani pentru sănătatea gălăţeană şi în acelaşi timp voi încerca să externalizez cât mai multe servicii. Este mai bine".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite