Bunurile Mehid SA, firma miliardarului Mangalea, sunt scoase la mezat de către Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Mangalea
Cornel Mangalea

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi speră să obţină din tranzacţii peste patru milioane de euro. Majoritatea bunurilor sunt, însă, deja ipotecate de către Corneliu Mangalea la bănci.

Joi, 10 noiembrie 2011, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi organizează o licitaţie pentru vânzare bunurilor aparţinând firmei Mehid SA, la care acţionar majoritar este miliardarul gălăţean Cornel Mangalea.

În total, este vorba despre şapte terenuri (cu construcţiile aferente - cele mai multe dintre ele ruinate) situate într-o zonă imobiliară extrem de atractivă: pe bulevardul George Coşbuc nr 256 (vizavi de Liceul CFR).

Preţul total solicitat pe ceste şapte imobile este de aproape 13 milioane de lei, adică în jurul a patru milioane de euro. La o primă vedere, preţul solicitat de Fisc pare destul de atractiv.

Astfel, pentru primul dintre terenuri, de 6.400 de metri pătraţi (din care 4.870 mp de hală industrială), se solicită suma de 2,3 milioane de lei, ceea ce corespunde unui preţ de circa 400 de lei cu tot cu TVA pe metrul pătrat de teren dotat cu toate utilităţile şi aflat la un bulevard important al Galaţiului.

Celelalte terenuri (care au un preţ de pornire pe metrul pătrat la fel ca în cazul primului) au următoarele suprafeţe: 4.890 metri pătraţi (se solicită 1,75 milioane lei), 3.700 mp (1,3 milioane lei), 16.138 mp (5,76 milioane lei), 1.325 mp (0,5 milioane lei), 1800 mp (0,95 milioane lei) şi 1.370 mp (0,64 milioane lei). Toate sunt sub sechestrul Fiscului şi, cu excepţia ultimului, sunt ipotecate către diverse bănci, în contul unor credite bancare în derulare.

Înscrierea la licitaţie se poate face până miercuri, la sediul DGFP Galaţi (strada Brăilei nr 33).

Societatea Mehid Galaţi era, până să fie cumpărată de omul de afaceri Corneliu Mangalea, una dintre cele mai performante întreprinderi de mecanică fină din România. Firma avea o dotare tehnică de excepţie şi avea în derulare contracte de export (în special pentru instalaţii hidraulice) importante. În ultimii patru ani, activitatea Mehid s-a redus drastic, iar de doi ani nu s-a mai produs nimic. Angajaţii au fost concediaţi, utilajele au fost tăiate şi vândute la fier vechi, iar terenurile şi clădirile au fost ipotecate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite