Galaţi/Lucian Bute, biografia unui campion. Vezi aici amănunte picante din viaţa lui Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, pugilistul îşi pune în joc, pentru a opta oară, centura mondială. Adversar îi va fi francezul Jean Paul Mendy, iar gala are loc la Romexpo, în Bucureşti.

Adevărul vă prezintă viaţa campionului gălăţean, exact cum a postat-o el pe site-ul său personal.

Lucian Bute s-a născut pe 28 februarie 1980 la Pechea, în judeţul Galaţi. A început să boxeze la 14 ani sub îndrumarea antrenorului Felix Păun.

Sala în care se antrena avea doi saci, o pernă de lovit şi o pereche de mănuşi pe care le foloseau pe rând toţi copii. După doar trei ani, Lucian a fost la un pas să renunţe la box din cauza unor probleme medicale. A fost diagnosticat cu dismorfism vertebral. După o serie de tratamente, Bute şi-a revenit şi a inceput sa se afirme in boxul amator.

La 18 ani, in 1998, a câştigat prima medalie mondială: bronz la Campionatele Mondiale de juniori din Argentina (Buenos Aires), fiind antrenat de Vasile Fântană şi Titi Tudor.

Imediat a fost cooptat in lotul naţional al României de seniori coordonat de Francisc Vaştag. La prima sa competiţie majoră, Campionatul Mondial din 1999 de la Houston (Statele Unite) a câştigat medalia de bronz.

Trecerea la profesionism

În 2003, Bute decide să treacă la profesionism şi semnează un contract cu Interbox, grupare care mai avea un român sub contract, Leonard Doroftei, campion mondial la WBA.

Pe 22 noiembrie 2003, Bute debutează la profesionişti, învingându-l pe Robert Muhhammad prin knock-out în repriza a treia într-o gală desfăşurată la Montreal - Centre Bell.

După nouă partide şi nouă victorii, Bute câştigă centura NABF, învingându-l prin knock-out în repriza a patra pe Carl Handy.

Dupa alte patru partide, Lucian cucereşte şi centura WBC America într-un meci câştigat în faţa lui Kabary Salem.
Pe 19 octombrie 2007, la Montreal, Lucian Bute devine campion mondial după victoria prin knock-out în repriza a 11-a în faţa columbianului Alejandro Berrio.

De atunci, Bute şi-a apărat titlul de şapte ori: împotriva americanului William Joppy prin KO în repriza a zecea, pe 29 februarie 2008, mexicanului Librado Andrade la puncte, pe 24 octombrie 2008, columbianului Fulgencio Zuniga prin KO în repriza a patra, pe 13 martie 2009, KO în repriza a patra împotriva lui Librado Andrade, pe 29 noiembrie 2009, KO după trei runde cu Edison Miranda, pe 17 aprilie 2010, KO în runda a noua cu americanul Jesse Brinkley pe 15 octombrie 2010, şi KO tehnic în runda a zecea cu britanicul Brian Magee, pe 20 martie 2011.
Lucian Bute a fost declarat în 2008 şi 2009 sportivul anului în România. Din 2007, el este cel mai bun boxer român în clasamentul Federaţiei Române de Box.

Este considerat cel mai bun pugilist al categoriei supermijlocie de BoxRec, cel mai important site de box din lume, şi de RingMagazine "The Bible of boxing".

Află pe forbes.ro povestea lui Lucian Bute - strategul sportiv - in liga lederilor si ce face cu bani castigati din box

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite