Gălăţeanul Lucian Bute a fost desemnat de canadieni personalitatea sportivă a anului 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute
Lucian Bute

Peste 24 la sută din cele 1005 persoane care au participat la sondaj - cele mai multe dintre ele mari personalităţi ale lumii sportive canadiene - l-au preferat pe sportivul român, care a învins sportivi importanţi, precum Novak Djokovici, numărul 1 mondial la tenis.

În 2011, Bute şi-a apărat de trei ori titlul mondial IBF la supermijlocie, aceste performanţe aducându-i votul popular în faţa altor sportivi canadieni de renume, precum patinatoarea Joannie Rochette (16 %), hocheistul Sidney Crosby (14 %), jucătorul de fotbal american Anthony Calvillo (9 %) şi specialistul în arte marţiale mixte Georges St-Pierre (7 %).

Un alt sportiv din Quebec aflat pe listă a fost pugilistul Jean Pascal, care a primit doar 1 la sută din voturi. Tenismanul sârb Novak Djokovici, numărul 1 mondial, a ocupat locul şase în acest sondaj.

"Sunt foarte mulţumit, asta arată că oamenii din Quebec mă urmăresc şi îmi apreciază munca. Faptul că sunt personalitatea sportivă a anului îmi oferă încredere şi credibilitate. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat", a declarat românul "adoptat" de locuitorii din Quebec în urmă cu câţiva ani, iar în decembrie 2011 a primit şi cetăţenia canadiană.

Bute consideră că premiul este cu atât mai important cu cât hocheiul este sportul dominant în această provincie. "Este foarte bine pentru box, sunt tot mai mulţi tineri care vor să practice acest sport şi vreau să fiu un exemplu pentru ei", a adăugat românul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite