Executorul judecătoresc Viţelaru, inculpat într-un dosar penal: „Probabil că am deranjat pe cineva important. Sunt executat de procurori!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Executorul judecătoresc Dumitru Viţelaru
Executorul judecătoresc Dumitru Viţelaru

Executorii judecătoreşti Dumitru Viţelaru şi Vincenţiu Vasiliu sunt acuzaţi de abuz în serviciu de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, după ce, în august 2010, cei doi au făcut o executare silită abuzivă şi ilegală.

Povestea a început în mai 2010, când firma Cârjan Agriprod SRL Galaţi a dus un tractor la reparat la un atelier din localitatea vrânceană Jilişte. Ulterior, deoarece avea nevoie de utilaj, dar nu avea bani pentru a plăti reparaţia (17.000 de euro), proprietarul lui a apelat la un şmecherie: a încheiat cu firma Project Alexcons SRL Galaţi un contract de consultanţă cu garanţie imobiliară pe tractor.

Apoi, firma de consultanţă a cerut executorului Viţelaru să îi aducă utilajul agricol, în baza contractului şi fără a plăti valoarea reparaţiilor. Ceea ce s-a şi întâmplat, după un scandal monstru.

Procurorii spun că totul s-a făcut abuziv, cu încălcarea competenţei teritoriale, dar şi a procedurilor legale privind executarea silită. În schimb, executorul Viţelaru susţine că a procedat corect.

Sunt nişte acuzaţii gratuite. Pe criteriile care mi-au fost reţinute mie, toţi cei 20 de executori judecătoreşti de la Galaţi ar trebui trimişi în judecată. Sunt o victimă. Probabil că am deranjat pe cineva important, iar acum mi se arată nuiaua. Sunt executat de procurori!", ne-a declarat Viţelaru.

Cei doi executori mai sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat în curs de cercetare. Ei sunt acuzaţi că au acţionat în afara competenţei teritoriale (la Bucureşti) şi fără notificarea legală a debitorului.

Mai mult, potrivit un act întocmit în septembrie 2011 de către Corpul de Control al Ministrului Justiţiei, activitatea cabinetului „Viţelaru şi Vasiliu" are numeroase deficienţe, motiv pentru care s-a solicitat „autosesizarea Ministrului Justiţiei şi efectuarea cercetării prealabile". Adică o nouă anchetă penală, alta decât cele la care făceam referire. Celor doi gălăţeni li se impută ilegalităţi în cel puţin şase dosare de executare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite