Judeţul Galaţi, în pericol de a rămâne fără bani pentru gropile de gunoi ecologice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fapt, aproape jumătate din judeţele din România vor rămâne fără proiectele pentru sistemul integrat de colectare a deşeurilor dacă nu-şi vor rezolva problemele locale în maximum o lună de zile.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi Ministerul Afacerilor Europene, Leonard Orban, le-au dat termen 30 de zile autorităţilor locale şi centrale să finalizeze toată documentaţia pentru obţinerea finanţărilor.

În această situaţie se află judeţele; Alba, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Harghita, Maramureş, Prahiva, Brăila, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Bihor, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Vălcea, Braşov şi Buzău. În cele mai mutle dintre cazuri

„Din păcate am ajuns într-o fază în care autorităţile locale nu înţeleg să treacă peste neînţelegerile politice în general. Consiliile locale şi judeţene au la dispoziţie o lună de zile să rezolve problemele dintre ele. În speţă, se ceartă consiliul judeţean cu primăriile, care nu respectă contractul pe care l-au încheiat pentru amengajarea gropilor de gunoi. Dacă noi nu reuşim să finalizăm aceste proiecte, atunci rămânem în urmă la absorbţia fondurilor”, a spus Laszlo Borbely, ministerul Mediului.

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene a declarat că dacă într-un timp scurt cele 17 judeţe nu vor întreprinde paşii necesari, astfel încât să se înceapă proiectele respective, finanţarea va fi retrasă.

„Dacă într-un timp extrem de scrut nu vor reacţiona şi nu vor lua măsurile necesare, astfel încât să înceapă să se implementeze proiectele respective, atunci finanţarea va fi retrasă. În conditiile în care nu vor fi întreprinşi paşii pentru proiecte, atunci finanţarea va fi retrasă. Nu este o chestiune îndreptată împotriva acestor beneficiari, ci pur şi simplu este o chestiune de interes naţional. Dacă nu facem acest lucru acum, în următoarele câteva luni, atunci pierde mulţi bani. A venit momentul în care dacă proiectele nu vor fi implementate, pur şi simplu ele nu vor putea fi finalizate până la incheierea anului 2015. Tocmai de aceea vom veni cu nişte criterii foarte clare din punct de vedere juridic care vor trebui respective”, a spus Leonard Orban.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite