Galaţi: Jandarmii navetişti mai au de aşteptat până vor primi locuinţe de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 24 de apartamente promise de Primăria Galaţi jandarmilor care fac naveta de la Tecuci nu pot fi date în folosinţă. Banii care au fost daţi de statul român pentru modernizarea blocului A4, de pe strada Traian, trebuiau folosiţi pentru crearea de locuinţe persoanelor care au fost evacuate din casele retrocedate.

Scările sunt finalizate, utilităţile sunt trase, însă jandarmii stau fără locuinţe de aproape un an. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a promis ca va grăbi lucrurile astfel încât jandarmii să se mute cât mai repede în casă nouă. Este vorba de 13 apartamente cu două camere, şapte apartamente cu trei camere şi şase apartamente cu patru camere.

„Tronsonul 1 al blocului A4 este rezervat lor. Trebuie să găsim o variantă legală pentru a le repartiza aceste locuinţe. O soluţie ar fi ca  hotărârea de Guvern, în baza căreia s-au dat banii, să fie modificată. Banii au fost daţi cu o ţintă clară: locuinţe sociale pentru persoane care au pierdut casele pe Legea 10. Jandarmii nu se încadrează la această poziţie şi ca atare, documentaţia este mai costisitoare”, a spus Ciumacenco.

Reamintim că masura de a acorda 26 de apartamente jandarmilor a fost luată de Consiliul Local, în noiembrie 2010, întrucât unitatea din municipiul Tecuci s-a mutat în municipiul Galaţi şi 50 la sută din personalul comandamentului unităţii efectuează naveta între cele două localităţi.

„Sunt foarte mulţi care au domiciliul stabil în Tecuci şi sunt detaşaţi cu serviciul la Galaţi. Salariile lor au scăzut şi au nevoie de ajutor. Juriştii Primăriei lucrează la acest caz astfel încât jandarmii să se multe în blocul A4”, a încheiat viceprimarul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite