Galaţi:Investiţiile „cu cap” au scos Trefo din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trefo produce sârmă şi alte produse conexe
Trefo produce sârmă şi alte produse conexe

În timp ce mii de firme au fost doborâte de criza economică, Trefo Galaţi a reuşit să facă faţă cerinţelor clienţilor şi să investească în retehnologizare astfel încât societatea a scos pe piaţă noi produse metalurgice cerute, în special, de firmele de construcţii.

Mai mult, pentru menţinerea comenzilor,venite în proporţie de 60% din străinătate, administraţia întreprinderii gălăţene a scăzut preţurile produselor proprii cu circa 10%.


Trei utilaje în valoare de 150.000 de euro


Ultima investiţie a fost făcută chiar luna aceasta când s-a cumpărat o maşină de fibră metalică, însă în vara acestui an la Trefo au mai fost aduse din Italia şi o maşină de plasă împletită şi maşina bobinelor mici de sârmă moale neagră şi sârmă moale zincată la cald. Costul total al utilajelor a fost de circa 150.000 de euro", a spus Doru Marinescu directorul tehnic al firmei.


În urma acestor investiţii, productivitatea muncii a crescut până la 2.500 de tone de produse metalurgice pe lună, astfel încât Trefo va încheia şi acest an cu rezultate pozitive.


Un lucru e sigur: nu vor fi pierderi

A fost un an bun, nu foarte bun. Important este că nu vom încheia 2009 cu pierderi", a adăugat directorul tehnic.


Fondată în 1955 sub denumirea de „Întreprinderea de sârmă, cuie şi lanţuri Galaţi", Trefo a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 192 de miliioane de lei, dublă faţă de cea din 2007, când s-a obţinut doar 85 de milioane de lei.


Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi a clasificat Trefo pe locul şapte în topul celor mai profitabili mari contribuabili din judeţul nostru.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite