Software pentru înscrierea în clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graba părinţiilor care au început deja să solicite înscrierea copiilor în clasa întâi pentru viitorul an şcolar a fost domolită puţin de Ministerul Educaţiei, prin intermediul Inspectoratului Şcolar.

„Potrivit unei adrese venite de la minister, perioada de înscriere este cuprinsă între 3 martie şi 5 mai. Până atunci nu se fac înscrieri, la modul oficial", afirmă inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Cu toate astea părinţii nu vor putea fi opriţi să alcătuiască liste de prioritate la înscriere de care însă inspectorul şcolar general susţine că nu se va ţinea seama.
Acesta spune că prioritate vor avea copiii care locuiesc în zonele din jurul şcolilor.
De altfel pentru a putea fi respectat acest criteriu, până atunci, Inspectoratul Şcolar va realiza un software informatic pentru arondarea străzilor din circumscripţiile şcolare, unităţilor de învăţământ.

„Acest lucru îl vom face pentru Galaţi şi Tecuci, pentru că în celelate localităţi ale judeţului nu este necesar. Practic, solocitanţii îşi vor înscrie într-o rubrică străzile pe care locuiesc şi vor afla şcoala la care trebuie să-şi înscrie copilul", mai spune inspectorul şcolar general.

Şi pentru că tot se vehiculează diverse sume percepute cu titlu „taxă pentru înscriere", conducerea Inspectoratului Şcolar a explicat că totul este fals.

„Este interzisă condiţionarea înscrierii în clasa întâi de susţinerea unor teste, cu excepţia celor prevăzute în regulamente, precum şi perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor", a adăugat Doruleţ Resmeriţă.

Chiar dacă termenul limită pentru înscrieri este data de 5 mai, înscrierile se pot face chiar şi în ultima zi de vacanţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite