Dosare penale pentru doi patroni din Galați care foloseau angajați „la negru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a înaintat la Parchet, vineri, două plângeri penale la adresa a doi angajatori gălăţeni care foloseau fără forme legale de angajare mai multe persoane.

Informațiile au fost furnizate de şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea. Firmele cu pricina sunt Econature SRL (unde au fost depistate lucrând ilegal 43 de persoane) și Astru Grup SRL, unde munceau fără acte 19 persoane.

Patronii acestor două firme vor da socoteală penal și riscă o amendă penală și chiar închisoarea.

Econature SRL Galați este o firmă relativ nouă (a fost înființată în 2010), se ocupă cu colectarea și valorificarea deșeurilor și aparține oamenilor de afaceri George și Sorina Țîru. Aceștia mai dețin firma Mobessence SRL Galați, înregistrată tot în 2010.

Astru Grup SRL Brăila este firma care se ocupă cu curățenia în Piața Centrală a Galațiului, pe baza unui contract gras, în valoare de 560.000 de lei. Societatea a fost înfiinţată în 2007 de către Tamara Cristina Dumitrescu şi Claudiu-Stelian Dumitrescu, care au părţi egale în societate. Firma şi-a suspendat activitatea în iunie 2009, reluând-o în mai 2010.

ITM: Numărul de cazuri de muncitori la negru a scăzut

Odată cu intrarea în vigoare, anul trecut, a noului Cod al Muncii, care prevede sancţiuni mult mai aspre pentru folosirea muncii la negru, numărul angajatorilor depistaţi anul trecut folosind munca la negru a scăzut comparativ cu anul precedent, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul numărului de persoane care au fost descoperite muncind fără acte legale.

"Dacă în cursul anului 2010 au fost depistaţi 370 de angajatori care foloseau persoane la negru, în anul 2011 numărul lor a scăzut la 261. În ceea ce priveşte numărul persoanelor descoprite lucrând fără forme legale de muncă, acesta a fost de 469 în 2011, faţă de 627 în 2010. Valoarea amenzilor aplicate pentru folosirea muncii la negru a fost anul trecut de 2.479.000 lei", a precizat Ionel Petrea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite