Fără Dumnezeu/Hoţii de fier vechi s-au reprofilat pe jefuit morminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe monumente funerare din cimitirele gălăţene sunt devastate de căutătorii de fier vechi.Gălăţenii care au locuri de veci în „Eternitatea" se plâng că hoţii intră noaptea în cimitir şi fură lucrările din marmură, dar în special pe cele din metal. Aceste obiecte sunt duse apoi la firmele de colectare, unde sunt valorificate.

„Săptămâna aceasta mi s-a întâmplat din nou. Au intrat hoţiii şi mi-au furat până şi lanţurile de fier de la locurile de veci ale părinţilor. În plus, la mormântul tatălui era un monument cu globul pământesc şi cu o timonă. Au fost furate. Şi crucea din marmură de pe monumentul funerar mi-au fost furată. Este deja a treia oară când se întâmplă asta", ne-a declarat Petre Pencea (68 de ani).

image

Situaţia sa nu este unică. În cimitir sunt multe locuri de veci devalizate. „Eu tocmai am reparat monumentul. M-a costat aproape 200 de lei. Nu ştiu cum este posibil aşa ceva", ne-a precizat şi Maria Negrea (65 de ani).
În jurul cimitirului sunt mai multe firme care colectează fierul vechi. „Sunt duse acolo şi vândute. Ar trebui să se facă ceva", ne-a mai spus Petrea Pencea.

Pentru a stopa furturile din cimitir, Eduard Grosu, directorul SC Gospodărire Urbană, spune că va suplimenta paza şi vor fi montate camere de luat vederi.
„Suprafaţa cimitirului este de 21 de hectare şi este dificil să asiguri paza cu patru oameni. Sperăm să obţinem fonduri pentru a amplasa în cimitir un sistem de monitorizare şi a suplimenta numărul gardienilor. Noi facem toate eforturile ca mormintele să nu mai fie vandalizate. Colaborăm în acest sens cu Secţia de Poliţie 4", ne-a spus Eduard Grosu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite