Conducerea CET avertizează: „Romgaz a reziliat contractul cu noi şi ne mai livrează combustibil doar până miercuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă instalaţiile Electrocentrale nu vor mai fi alimentate cu gaz, iar rezervele de păcură se vor epuiza, în apartamente va fi iarăşi frig
Dacă instalaţiile Electrocentrale nu vor mai fi alimentate cu gaz, iar rezervele de păcură se vor epuiza, în apartamente va fi iarăşi frig

Eduard Urbanschi, directorul Electrocentrale Galaţi, a anunţat că există riscul ca în apartamentele gălăţenilor şi în instituţiile racordate la sistemul de încălzire centrală să se răcească din nou caloriferele.

Conducerea Electrocentrale anunţă că va mai primi gaz pentru producerea agentului termic primar doar până la jumătatea acestei săptâmâni.

„Romgaz ne-a transmis vineri seara o notificare prin care ne face cunoscut că a reziliat contractul de furnizare încheiat cu societatea noastră şi că ne va mai livra combustibil doar până miercuri 9 noiembrie. Motivul invocat este acela că Electrocentrale furnizează agent termic primar către o societate aflată în insolvenţă (Apaterm n. red.) şi, pentru a nu le rămâne datori datori, ne cer achitarea neîntâziată a debitului restant de 10 milioane de lei", a declarat directorul CET.

Mai mult chiar, reprezentatul termoelectrocentralei a mai spus că, pentru a nu întrerupe livrările de gaz, Romgaz cere şi plata anticipată a combustibilului pentru luna viitoare

„Pe lângă restanţă, ne cer să plătim în avans 20 de milioane de lei, contravaloarea gazului necesar pentru producerea agentului termic timp de o lună", a mai afirmat Urbanschi.

Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, conform declaraţiei directorului societăţii producătoare de agent termic, şi Petrom a anunţat CET că nu va livra păcura solicitată pentru completarea rezervelor.

„La Petrom, avem o datorie de 3,5 milioane de lei şi, din cauza acesteia, ne-au refuzat livrarea unei comenzi de 10 tone de păcură, iar conducerea societăţii ne-a ameninţat la rândul ei cu rezilierea contractului", a mai spus directorul Electrocentrale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite