Proiect româno-austriac de dezvoltare a transportului pe Dunăre. Galaţiul este principalul beneficiar al investiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la întâlnirea româno-austriacă de al Galaţi
Imagine de la întâlnirea româno-austriacă de al Galaţi

La CJ Galaţi a avut loc o întâlnire la care au participat şi reprezentanţi ai porturilor Enns şi Viena din Austria, ai unui institut de cercetări ştiinţifice din Viena - realizator al studiului privind dezvoltarea transportului combinat de mărfuri - precum şi reprezentanţi ai autorităţilor şi operatorilor portuari gălăţeni.

După ce în 2008 a participat, alături de ambasadorul Austriei în România la semnarea protocolului de colaborare dintre Port Bazinul Nou din Galaţi şi portul Enns, din Austria privind dezvoltarea infrastructurii portuare şi deschiderea, la Galaţi a unui terminal de containere, Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, a fost prezent miercuri la o întâlnire de lucru desfăşurată în cadrul acestei colaborări şi care viza realizarea unui studiu privind deschiderea unei linii de transport combinat de mărfuri Enns - Galaţi.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai porturilor Enns şi Viena din Austria, ai unui institut de cercetări ştiinţifice din Viena - realizator al studiului privind dezvoltarea transportului combinat de mărfuri - precum şi reprezentanţi ai autorităţilor şi operatorilor portuari gălăţeni.

Imagine de la întâlnire

Situaţia actuală a transportului naval pe Dunăre în contextul implementării Strategiei Europene a Dunării dar şi rolul activităţii portuare în dezvoltarea oraşelor ce le găzduiesc au fost punctele de plecare în discuţiile ce au avut loc cu această ocazie.

"Datorită poziţiei sale geografice, Galaţiul a fost un oraş a cărui existenţă şi dezvoltare a depins multă vreme de portul său. Transportul pe apă este unul dintre cele mai ieftine şi mai ecologice tipuri de transport. Noi avem un potenţial deosebit pe care trebuie să-l valorificăm, iar porturile austriece au o experienţă foarte bogată în acest domeniu. Împreună putem pune bazele unui sistem de transport combinat de mărfuri care să unească vestul Europei, prin gurile Dunării, cu ţările din Bazinul Mării Negre. Beneficii ar fi de pentru toţi cei implicaţi - de la locurile de muncă nou create şi până la dezvoltarea economică şi reducerea poluării", a declarat Eugen Chebac, preşedintele CJ Galaţi.

Întâlnirea de la Galaţi a fost precedată de alte două ateliere de lucru ce au avut loc la Enns, ocazie cu care reprezentanţii porturilor gălăţene le-au prezentat partenerilor lor austrieci situaţia infrastructurii portuare precum şi proiectele pe care le derulează.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite