Gălăţeanca Minodora Dediş a obţinut locul 3 la Festivalul „Dan Spătaru“ VIDEO/FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minodora Dediş
Minodora Dediş

Cea de-a şasea ediţie a festivalului Dan Spătaru s-a încheiat. Trofeul ediţiei 2011 a ajuns în Republica Moldova la Aliona Munteanu. Pe podium au urcat Tatiana Moisei (Republica Moldova) - locul III, Hakan Anac (Turcia) – locul II, Minodora Dediş (Galaţi).

Încă o ediţie a festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Românească ,,Dan Spătaru” de la Medgidia a ajuns la final. După două zile de concurs, în cea de-a treia zi a festivalului au fost decernate premiile.

CINE ESTE MINODORA DEDIŞ

Născută: 16.04.1987, Galaţi
Studii: Facultatea de Teatru de la Universitatea "Dunărea de Jos"
Familie: necăsătorită

Ironizată în copilărie că are voce de manelistă, Minodora a ajuns să câştige peste 60 de trofee la concursuri de muzică uşoară

Pasiunea ei pentru muzică a început în copilărie şi asta datorită mamei sale care a fost pasionată de muzică. În clasa a şaptea a mers la un prim concurs între şcolile generale, la care a avut succes. Şi acum îi este greu să spună de ce a ales lumea muzicală, dar este convinsă că acesta a fost să facă parte din destinul său

„Eram în trupa de teatru, în clasa a noua, când o doamnă mi-a spus că am voce de manelistă şi de aici a pornit totul. Am vrut să demonstrez că nu este aşa şi am început cursurile de canto-muzică uşoară la Centrul Cultural «Dunărea de Jos» Galaţi, cu Sofia şi Ion Şerban. Aceştia mi-au netezit drumul spre această meserie şi asta pentru că au văzut că mă interesează şi că am talent", spune tânăra interpretă.

A început totul cu dreptul. Chiar de la primul festival la care a participat a luat un premiu cu toate că nu era, ca alţi concurenţi, sub aripa protectoare a unui compozitor. A avut ambiţia şi a făcut singură ceea ce şi-a propus: muzică.

"Au fost festivaluri la care am meritat mult mai mult, dar din păcate nimic nu e corect în viaţă! Participările la festivaluri sunt multe, nu mi-ar ajunge o pagină de ziar să vi le spun, sunt peste 70 de festivaluri cu 60 de premii, dar cele mai importante premii sunt Premiul întâi de la Mamaia în 2008 şi Premiul al doilea de la Festivalul Dan Spătaru 2008", spune cântăreaţa.

VIDEO CU MINODORA DEDIŞ, AICI

Organizatorii şi juriul au fost generoşi cu participanţii, oferindu-le, pe lângă cele trei premii şi trofeul ,,Dan Spătaru”, mai multe premii speciale. Toţi concurenţii au fost felicitaţi fiind răsplătiţi pentru efortul lor cu diplome de participare din partea organizatorilor şi a juriului şi aplauze furtunoase din partea publicului.

Premii speciale

Câştigătorii festivalului „Dan Spătaru“

La finalul ediţiei a şasea, au fost decernate următoarele premii: menţiune specială – Beatrice Lădaru (Medgidia), premiul fundaţiei Martin Karnloski – Diana Prepeliţă (Iaşi), două premii speciale ale preşedintelui juriului – Dragoş Paraschivescu  (Focşani) şi Mihaela Mihăilescu (Călăraşi), premiul de popularitate – Vitali Levchenko (Belarus), premiul Arhiepiscopiei Tomisului – Ruxandra Dragomir (Călăraşi), premiul organizatorilor – Evdochin Baxanean (Republica Moldova) şi premiul A.N.C.C.S.R – Rodica Tudor (Băicoi).
Seara galei s-a încheiat cu trei recitaluri excepţionale, care au ridicat şi de această dată publicul în picioare. Marina Florea, Adrian Daminescu şi Ion Suruceanu au oferit publicului melodii de dans, precum şi cântece cu o mare valoare sentimentală.

Dan Spătaru, care s-a afirmat pe scena Teatrului Fantasio din Constanţa, a încetat din viaţă la 8 septembrie 2004. Artistul s-a născut la 2 octombrie 1939 la Aliman, o aşezare de pe malul Dunării, dar adolescenţa şi-a petrecut-o la Medgidia. În memoria sa, oraşul a organizat în această perioadă festivalul muzical ce-i poartă numele şi unde răsună melodiile cunoscutului cântăreţ.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite