Damen Galaţi vinde stadionul Ancora către clubul de fotbal Oţelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calitatea gazonului de pe stadionul Ancora este excepţională Foto Bogdan Dimofte
Calitatea gazonului de pe stadionul Ancora este excepţională Foto Bogdan Dimofte

Acţionarii Şantierului Naval Damen Galaţi vor vota într-o adunare care va avea loc în data de 25 februarie vânzarea stadionului de fotbal Ancora din Galaţi către clubul Oţelul.

"Acţionarii vor vota aprobarea vânzării complexului sportiv Stadion Ancora, aflat în proprietatea Şantierului Naval Damen Galaţi, imobil constând în teren cu suprafaţa totală de 15.814 metri pătraţi şi aprobarea cesionării dreptului litigios cu privire la suprafaţa de 1.928 metri pătraţi, identificat în interiorul incintei complexului sportiv, solicitat spre restituire de foştii proprietari", se arată într-un comunicat al Damen Galaţi.


Damen Shipyard a achiziţionat, în aprilie 1999, de la fostul Fond al Proprietăţii de Stat, 51% din acţiunile Şantierului Naval Galaţi. Ulterior, grupul olandez şi-a majorat participaţia la 98% din capital.

Şantierul din Galaţi, care avea la jumătatea anului trecut peste 3.000 de salariaţi, produce pentru piaţa externă remorchere, petroliere, nave destinate transportului de autovehicule, platforme petroliere, macarale plutitoare grele şi nave de coastă cu un deplasament maxim de 15.000 tdw.


Grupul olandez Damen, înfiinţat în anul 1927, cuprinde 34 de firme, cu activităţi în domeniul construcţiilor, reparaţiilor şi serviciilor navale.


Oţelul Galaţi este campioana de toamnă în Liga I, încheind turul cu 39 de puncte, cinci mai multe decât ocupanta locului doi, FC Timişoara.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite