Patroni trimişi în judecată de DNA pentru că au furat cu facturi false 3,2 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor BUIA DAN şi STAN MARIN, foşti asociaţi şi administratori ai S.C. LEMATEC 2008 SRL (având ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor), în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

În perioada 6 noiembrie 2008 -10 august 2009, inculpaţii Buia Dan şi Stan Marin, în calitate de administratori la S.C. LEMATEC 2008 S.R.L., pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, au omis, în parte, să evidenţieze în actele contabile veniturile încasate, iar pe de altă parte au evidenţiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale. În acest scop au emis facturi de cumpărare de bunuri pretins emise de societăţi comerciale de tip Srl, unele inactive, altele care nu au avut relaţii comerciale cu firma menţionată.

Astfel, cei doi inculpaţi s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cu suma totală de 12.858.684 lei (echivalentul a 3.214.671 euro), sumă care constituie prejudiciul reţinut în prezenta cauză.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generala Juridică a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 12.858.684 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

În vederea recuperării prejudiciului procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatului Stan Marin. Inculpatul Buia Dan nu figurează în evidenţe ca deţinători de bunuri mobile şi imobile, nefiind dispuse în cauză măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite