Galaţi: Curtea de Apel Galaţi le-a dat dreptate absolvenţilor de la "Spiru Haret"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii au decis să anuleze examenul de titularizare în învăţământ, deoarece absolvenţii de "Spiru Haret" nu au fost primiţi în sala de concurs

Un număr de 30 de absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret” , filiala Vrancea, au obţinut pe deja suspendarea în justiţie a actului de validare a rezultatelor concursului de titularizare organizat pe 15 iulie de Inspectoratul Şcolar Vrancea.

Foştii studenţi ai Universităţii „Spiru Haret”, filiala Vrancea,  au fost împiedicaţi în data de 5 iulie 2009 să susţină examenul de titularizare ca urmare a ordinului primit de la Ministerul Educaţiei. Cei 30 de absolvenţi au acţionat în judecată atât Ministerul Educaţiei, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea pentru suspendarea efectelor examenului de titularizare şi au reuşit acest lucru pe 5 august.
S-a dispus suspendarea executării actului de validare a rezultatelor concursului de titulizarizare din 15 iulie 2009, organizat de Inspectoratul Şcolar Vrancea. Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Vrancea vor plăti şi cheltuieli de judecată de 1.800 de lei”, ne-a declarat vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea.

Inspectorul general adjunct în cadrul ISJ Galaţi, Laura Marin, susţine că decizia instanţei va bulversa anul şcolar ce va începe în curând. “Până nu ne vine o decizie definitivă, nu putem face nimic. De altfel, nu ştiu dacă se va termina aici. Cu siguranţă va exista un recurs şi vom vedea ce se va întâmpla după aceea. Oricum, dacă vom fi obligaţi să organizăm o altă titularizare, o vom face. Cert este ca se va da peste cap tot programul pe care noi l-am făcut pentru anul şcolar viitor. Dar, ministerul va trebui să rezolve acest lucru”. 

La rândul său, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Constantin Ciosu, ne-a precizat că justiţia a luat o decizie corectă întrucât ministerul de resort a comis un abuz. “Dacă este aşa cum îmi spuneţi, este o chestiune normală, pentru că Ministerul a greşit atunci când şi-a permis să interzică accesul absolvenţilor de la Spiru Haret la examenul de titularizare. A fost un abuz din partea ministerului, care va trebui acum să-şi asume greşelile şi să evite haosul”, consideră Ciosu. 

Ministerul Educaţiei are dreptul să atace cu recurs decizia instanţei gălăţene la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile de la pronunţare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite