Judecătorii gălăţeni se vor pronunţa pe 2 decembrie în dosarul pentru corupţie al avocatei Cremeniţchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocata Lilieana Cremeniţchi
Avocata Lilieana Cremeniţchi

Pronunţarea a fost amânată pentru a permite avocatului inculpatei „să depună note de concluzii scrise". Avocata ieşeană Lilieana Cremeniţchi este judecată sub acuzaţia că ar fi cerut bani de la un om de afaceri motivând că trebuie să împartă 15.000 de euro la trei judecători pentru a obţine o hotărâre favorabilă.

Dosarul, extrem de controversat, este pe rolul Curţii de Apel Galaţi, care a anunţat deja că va da un verdict final pe 2 decembrie. De altfel, la ultimele trei termene, între procurori şi avocaţii inculpaţilor s-a desfăşurat un fel de joc de-a şoarecele şi pisica pe tema veridicităţii înregistrărilor convorbirilor telefonice interceptate. S-a cerut expertize, s-au contesat stenogramele, s-au reaudiat benzile, totul pentru a pune ancheta DNA sub semnul întrebării şi a acredita ideea că dosarul penal este "fabricat".

Liliana Cremeniţchi este soţia avocatului Radu Cremeniţchi, fost judecător la Curtea de Apel Iaşi, iar ceilalţi trei inculpaţi sunt, potrivit presei ieşene, apropiaţi ai PDL.

Vă reamintim că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin că avocata Liliana Cremeniţchi (principalul inculpat) s-ar fi oferit să-l sprijine pe Gheorghe Apopi, administrator la firma Apopi& Blumen, să obţină o hotărâre favorabilă la Curtea de Apel Iaşi într-un dosar având ca miză o licitaţie de 6 milioane de euro.

Pentru acest lucru procurorii spun că avocata a motivat că trebuie să împartă 15.000 de euro în mod egal la cei trei judecători din complet „urmând ca să contacteze magistraţii sau legături ale acestora în seara zilei de 21 februarie 2010 pentru a-i cointeresa şi influenţa actul de justiţie".

Apopi ar fi stabilit împreună cu Nicolae Hogaş, director la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu , director la SC Viarom Construct SA să dea doar 30.000 de lei din banii solicitaţi. „Întrucât soţii Cremeniţchi nu se aflau în legătură apropiată decât cu familia Apopi, Hogaş urma să motiveze la predarea banilor către Cremeniţchi Lileana că returnează un împrumut oferit anterior de aceasta lui Apopi Gheorghe", susţin procurorii în referatul cu propunerea de arestare a celor patru.

Avocaţii apărării susţin că nu sunt probe în dosar. „Probatoriul se bazează în principal pe interceptări telefonice. Au fost audiaţi patru magistraţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi, care nu au relevat niciun fel de aspecte care să susţină acuzaţiile din propunerea de arestare", a declarat Bogdan Luca, avocatul lui Nicolae Hogaş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite