VOCEA GALAŢIULUI Fiecare politician are interlopul lui!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reinventăm apa caldă. Şi roata. Brusc, ca şi cum până acum trăiau în realităţi paralele, românii descoperă că între politică şi mafie sunt legături foarte strânse. Nu zău? Dar până acum ce credeaţi că e politica? Mănăstire de maici?! Societate de binefacere care distribuie şpagă electorală doar aşa, de dragul iubirii de oameni?

Nu, doamnelor şi domnilor, politica şi politicienii n-au fost niciodată altceva decât descoperiţi acum că sunt: o schemă de tip mafiot prin care un grup de şmecheri se războiesc să pună mâna pe Putere. La ce le trebuie lor Puterea? Exact din aceleaşi motive ca ale mafiei, cu care politicienii sunt într-o simbioză clară. Pentru a face bani, pentru a încălca legea fără să fie pedepsiţi şi pentru a schimba apoi legea după cum le-o cere interesul.

Vi se pare întâmplător că 90% dintre parlamentarii români sunt oameni foarte bogaţi în condiţiile în care 90% din români sunt oameni foarte săraci? Mie nu! De fapt, votul nu mai este universal în România, ci a ajuns censitar. Ai avere, faci politică, n-ai avere - faci foamea şi aştepţi alegerile ca să faci rost de o găleată din plastic nouă.

La Galaţi nu-i altfel decât peste tot în ţară. Candidatului PDL la Primăria Galaţi, Andrei Lişinschi, i-a fost consilier de campanie interlopul Marian Ivan (ucis ulterior în plină stradă, de către rivali).

Unul dintre oamenii de nădejde al lui Eugen Durbacă (vai, ce megagrătare încinge el în Vadul Ungurului, în cinstea „tătucului" din PC!) este interlopul Renato Sârghi.

Deputatul UNPR Mihai Boldea este avocatul de casă al majorităţii interlopilor din Galaţi, cu care se apelează amical „frăţioare". Clanul lui Ogeacă gravitează în zona unor deputaţi şi consilieri PSD, care îi invită la paraghelii şi cumetrii cu iz electoral şi financiar.

La Tecuci, un consilier local - Pazvante - este proprietarul unui cazino ilegal unde chefuiesc cot la cot, fără niciun deranj moral, politicienii şi interlopii.

La ţară, e şi mai şi. În majoritatea satelor, „agenda locală" e scrisă de mardeiaşi şi cocalari. Primarii au rol decorativ. Fie reprezintă gaşca de „băieţi de băieţi", fie au în spate un megapatron de anvergură judeţeană, fie nu ajung primari. Ecuaţia e simplă. Şi se învârte în jurul banului şi Puterii.

Restul înseamnă doar vorbe goale, 1000 de brichete, 500 de tricouri, 100 de găleţi din plastic şi 50 de navete de bere proastă. Ura! Am înfrânt! Nene Iancule, cui ne-ai lăsat?

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite