Profesorul Aurel Nechita este noul preşedinte al Colegiului Medicilor din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof.dr. Aurel Nchita, după decernarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi
Prof.dr. Aurel Nchita, după decernarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi

Trei sferturi dintre colegii săi care au participat la scrutin l-au votat. Doctorul Dumitru Cristea, care a fost preşedintele Colegiului mai multe legislaturi, va ocupa funcţia de secretar şi de reprezentant în Adunarea Generală a Colegiului Naţional al Medicilor.

Comisia Electorală a Colegiului Medicilor din România a validat rezultatul alegerilor pentru conducerea Colegiului Medicilor din Galaţi. În consecinţă, cei 13 medici gălăţeni în favoarea cărora au fost exprimate cele mai multe sufragii s-au întrunit în prima şedinţă a Consiliului Local şi au desemnat membrii Biroului Executiv al Colegiului.

Noul preşedinte al Colegiului Medicilor din Galaţi este prof.dr. Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

Cei trei vicepreşedinţi sunt dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă - care, în cadrul Colegiului, va conduce Comisia de Jurisdicţie, dr Dana Tutunaru, şeful laboratorului Spitalului Clinic de Urgenţă - care va coordona Departamentul profesional-ştiinţific şi dr Daniela Dragomir - care va superviza activitatea Departamentului acreditare şi relaţia cu CJAS.

Prof dr. Dumitru Cristea, care, în legislatura precedentă, a îndeplinit funcţia de preşedinte, este noul secretar al Colegiului Medicilor Galaţi şi va continua să-şi reprezinte colegii în Adunarea Generală a organizaţiei la nivel naţional, alături de prof. dr. Aurel Nechita, dr. Daniela Ungurianu şi prof. dr. Octavian Maftei.

Comisia de Disciplină a Colegiului este alcătuită din prof dr. Dorel Firescu, dr. Gabriel Dragomir, dr. Sorin Ungurianu, dr. Iulius Fulga, dr. Paul Ichim.

În favoarea doctorului Aurel Nechita s-au pronunţat 300 din cei 400 de medici care şi-au exprimat opţinea în faţa urnelor aşa încât desemnarea sa în funcţia de preşedinte al Colegiului n-a fost câtuşi de puţin surprinzătoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite