Colegiul „Cuza” din Galaţi, vechi de peste 145 de ani ar putea rămâne fără sediu, deoarece nicio autoritate nu vrea să dea bani pentru plata chiriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria nu are bani pentru plata chiriei, iar Inspectoratul Şcolar susţine că nici ministerul nu o poate achita. Fundaţia „Caritatea", proprietarul imobilului, a cerut majorarea chiriei

În plină săptămână dedicată Colegiul Naţional „Alexandru I. Cuza" din Galaţi, primarul Dumitru Nicolae a făcut o declaraţie şocantă atunci când a fost întrebat dacă va prelungi contractul de închiriere cu proprietarul de drept al sediului instituţiei de învăţământ, respectiv Fundaţia „Caritatea".


„Nu ştiu ce să vă spun. Nu am bani. Să se ducă Toader (n.r. - Mircea Toader - preşedintele PDL Galaţi) la premier şi să ceară bani şi să cumpere clădirea. Nu e treaba mea. Inspectoratul (n.r. - Şcolar) să găsească soluţii", a tunat primarul.


Supărarea primarului vine, cel mai probabil, de la faptul că Fundaţia „Caritatea" ar fi cerut o majorare a chiriei prin noul contract pe care ar urma să-l semneze cu municipalitatea.

image

Deşi conducerea fundaţiei nu putut fi contactată, ea fiind într-o delegaţie în străinătate pentru mai multe zile, am aflat din surse sigure că solicitarea de majorare a fost de 10%. Altfel spus, la chiria lunară de aproape 25.000 de lei, municipalitatea ar trebui să mai adauge 2.500 de lei. De aici şi până la ieşirea total necontrolată a primarului este însă cale lungă.


„Îi recomandăm primarului să ţină cont că suntem o şcoală de prestigiu a oraşului, poate chiar cea mai veche instituţie de învăţământ liceală, înfiinţată în 1864. Avem elevi buni şi foarte buni şi pentru asta îi cerem primarului şi autorităţilor şcolare să se gândească la viitorul lor şi al acestei şcoli şi să ne ajute să găsim o soluţie bună pentru toată lumea", ne-a declarat directorul Colegiului „Cuza", Gabriel Enache.


Inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă s-a arătat şi el surprins de declaraţiile edilului.

image


„Îi reamintesc domnului primar că Ministerul Educaţiei nu finanţează plata chiriilor şi nici achiziţia de imobile vechi. Este adevărat, va trebui să facem mai mult pentru a relua lucrările la campusul de la Şcoala 7, dar până atunci trebuie să găsim o soluţie bună pentru situaţia în care proprietarul găseşte o variantă mai bună, fie de vânzare a imobilului, fie de închiriere a lui
", spune Doruleţ Resmeriţă.

Liceul „Traian", care de la anul se va uni cu Grupul Şcolar „Radu Negru" sau Liceul de Marină. Aceste alternative nu sunt pe placul părinţilor elevilor liceului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite