Galaţi: Camera de Comerţ îşi vinde proprietăţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Clădirii Camerei de Comerţ
Sediul Clădirii Camerei de Comerţ

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţului Galaţi s-a aprobat cumpărarea de către instituţie a unui imobil care se află în proprietatea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Galaţi. Este vorba de clădirea Euro-Info şi a Bursei de Mărfuri, de pe strada Eroilor nr. 13.

Suma care va ieşi din bugetul CJ pentru cumpărarea acestei clădiri şi a terenului aferent este de 2,45 milioane de lei.

„Prin achiziţionarea unui imobil pe strada Eroilor dorim să facem din această zonă un centru al administraţiei judeţene. Astfel instituţia noastră va putea funcţiona mai coerent", a explicat Eugen Chebac, preşedintele CJ Galaţi.

Camera de Comerţ Galaţi nu este la prima proprietate înstrăinată în ultimii ani. Printre clădirile pe care Camera de Comerţ le-a vândut, amintim de un sediu situat pe strada Basarabiei, direcţionat spre Primăria Galaţi în schimbul sumei 1,6 milioane de lei.

Urmează terenul de pe strada Brăilei unde s-a construit sediul băncii ING. Această proprietate a fost vândută cu 1,5 milioane de euro.

Nu în cele din urmă, trebuie amintit şi de vânzarea sediului CCIA din municipiul Tecuci cu 1 milion de lei.

Dan Lilion Gogoncea, preşedintele CCIA Galaţi, a declarat că instituţia pe care o reprezintă este nevoită să vândă o parte din proprietăţi pentru a construi altele.

„Noi mai şi construim, dar mai şi vindem. Avem sedii şi puncte de lucru destule, facem totul după o gândire bine pusă la punct. În plus, noi am externalizat o serie de servicii şi prin urmare nu mai avem nevoie de aşa de multe spaţii", ne-a precizat Dan Lilion Gogoncea.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite