Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică a fost sancţionat cu 10% din venit pentru furtul unui pacient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Boldea, Galaţi
Valentin Boldea, Galaţi

Doctorul Valentin Boldea, care este şi medic de familie, a primit o notificare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate care îl înştiinţează că a fost penalizat cu 10 % din venitul cabinetului, din cauza unui transfer interpretat eronat.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate i-a trimis o notificare doctorului Valentin Boldea, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, care este şi medic de familie, prin care îl înştiiţează că a fost penalizat cu 10 % din venitul cabinetului său.

„În cursul lunii mai, fiica unor vârstnici, soţii Munteanu, a solicitat transferul părinţilor săi, din lista mea de capitaţie, în cea a altui medic de familie, doctorul Stan. Am semnat-o, mutarea urmând să fie valabilă din luna iunie. Drept urmare, am fost sancţionat de CJAS pe motiv că în iunie l-aş fi înscris pe Vasile Munteanu, fără acceptul lui, pe lista mea", ne-a declarat dr. Boldea

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), care asigură evidenţa computerizată a tuturor persoanelor beneficiare ale asigurărilor sociale de sănătate, a generat încă una din multele erori care-i exasperează pe furnizorii de servicii medicale.

„SIUI, în loc să mute pacientul de la mine, la doctorul Stan, l-a transferat tot pe lista mea. Intrigat, am cerut bazei de date istoricul pacientului şi am descoperit că, din 2010 şi până în mai 2011, figurează la Stan. Păi dacă era la Stan şi în realitate, de ce mi-ar mai fi cerut acesta să îl transfer la el? Dar tot eu sunt bun de plată !"

Doctorului Boldea nu i se întâmplă pentru prima dată să aibă de furcă din cauza erorilor generate de sistemul informatic care, inaugurat în 2010, a costat 36 de milioane de euro, alte 8 milioane de euro fiind alocate pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă.

„În fiecare lună, atunci când fac raportarea serviciilor, pe baza CNP-ului pacienţilor, sunt generate erori cu mesajul - pacientul nu se află pe lista dumneavoastră de capitaţie - şi când telefonez la CJAS, mi se spune că nu a fost niciodata la mine. Ultima oară s-a întâmplat în cazul unui copil, care se află în evidenţa mea de când s-a născut, în 2008".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite