Galaţi:Bătaie pe locuri la Revelionul scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor petrece Revelionul în cluburi plătind doar 50 de lei
Tinerii vor petrece Revelionul în cluburi plătind doar 50 de lei

Locurile la restaurante pentru petrecerea de Anul Nou aproape că s-au epuizat. Multe localuri au deja 100 la sută acoperire.Gălăţenii şi-au făcut din timp rezervarea pentru Revelionul în oraş chiar dacă au plătit şi 600 de lei pentru o singură noapte.

Meniuri variate cu mâncăruri tradiţionale sau specialităţi din bucătăriile internaţionale, plăcintă cu răvaşe, băuturi fine, artificii, premii surpriză şi chiar bal mascat sunt „îngredientele" unei petreceri reuşite pe care o garantează patronii restaurantelor din Galaţi.


Însă distracţia costă. Aşă că, sperând să-şi recupereze pierderile din timpul anului, şefii localurilor i-au taxat la sânge pe cei care nu vor să râmână în casă în ultima noapte din an.


Revelion prelungit la „Stejarul"
Cel mai scump Revelion îl vor petrece cei peste o sută de gălăţeni care au ocupat locurile de la restaurantul „Stejarul". Aici ultima noapte din an costă 300 de lei, iar dacă petrecăreţii vor să continue distracţia şi a doua zi vor plăti dublu. În schimbul banilor, clienţii primesc tradiţionalul meniu de sărbătoare cu specialităţi din carne de porc şi peşte, dar şi o petrecere haiducească.


Mai puţini bani vor scoate din buzunare gălăţenii care vor merge de Revelion în restaurantele „All Time", „Muşchetarii", „Ixelles", „ZE BA", „Havana" şi „Pub Divino", aici preţurile unui meniu fiind cuprinse între 200 şi 250 de lei.


Distracţie de şase ori mai ieftină în cluburi
Cea mai ieftină petrecere este cea organizată de cluburile „Planet" şi „New york" unde tinerii scot din buzunare doar 50 de lei. Practic, petrecăreţii îşi achită în acest fel doar câteva băuturi şi intrarea în club.


Surprinzător gălăţenii nu au dat cu piciorul ofertelor scumpe şi au făcut din timp rezervările.


Noi avem toate locurile ocupate de acum două săptămâni. Clienţii sunt oamenii obişnuiţi să petreacă Revelionul la munte, iar anul acesta au făcut economii, dar nu au vrut să rămână în casă", ne-a declarat Anda Toma, reprezentantul restaurantului „Stejarul".

9 din 10 gălăţeni stau acasă de Revelion
Agenţiile de turism spun că doar între 3000 şi 4000 de gălăţeni vor merge de Revelion în staţiuni montane sau în străinătate. Dacă şi toate cele circa 30 de restaurante din Galaţi vor fi ocupate la capacitate maximă, atunci încă 3000 de oameni face Revelionul altundeva decât acasă. Nouă gălăţeni din zece vor aştepta Anul Nou „la gura sobei".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite